Συμβολική επίσκεψη Μπορέλ στον Έβρο – Γιατί έρχεται τώρα

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, και όχι μόνο για τις ελληνοτουρκικές, φτάνει στην Ελλάδα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ που έχει εκφράσει αρκετές φορές δημοσίως την ενόχληση της Ευρώπης, για τον ρόλο που παίζει η Τουρκία ειδικά στη Λιβύη.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, συνοδευόμενος από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια θα επισκεφθεί την Τρίτη (24/06) τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο όπου και θα ενημερωθεί από τις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις για την κατάσταση στην περιοχή και τις προσπάθειες παραβίασης των συνόρων από την Τουρκία το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Μπορέλ, έχει επίσης συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιασθούν στις ευρωτουρκικές σχέσεις με έμφαση στην κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα εις βάρος της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την επίσκεψη Μπορέλ στη χώρα μας.

Το ταξίδι στην Κύπρο και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, θα μεταβεί στην Κύπρο όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας με αντικείμενο τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο κ. Μπορέλ με τα δύο αυτά ταξίδια αναμένεται να συλλέξει τις πληροφορίες που χρειάζεται ενόψει του κρίσιμου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 13 Ιουλίου και μάλιστα με φυσική παρουσία των υπουργών για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Τουρκία θα είναι το βασικό ζήτημα που θα απασχολήσει τους ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων είναι και το όργανο που είναι το μόνο αρμόδιο για να επιβάλει τυχόν κυρώσεις στην Άγκυρα.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …