Άγκυρα: Ερντογάν και Μητσοτάκης συμφώνησαν σε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας 

«Ερντογάν και Μητσοτάκης συμφώνησαν σε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας» δηλώνει η Άγκυρα, σχολιάζοντας την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας «ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν τηλεφωνικά διάφορα θέματα. Ο Ερντογάν και ο Μητσοτάκης συζήτησαν τη συνεργασία σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ασφάλεια, η οικονομία και οι διμερείς σχέσεις».

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη συνεργασία κατά της νέας πανδημίας του κορωνοϊού και αμφότεροι συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας για περαιτέρω συνομιλίες.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη επικοινωνία ανάμεσα στους δύο ηγέτες μετά από πολλούς μήνες. Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι αποτελούσε πάγια θέση του πρωθυπουργού ότι θα πρέπει να υπάρχει άμεση επικοινωνία με την Άγκυρα χωρίς αυτό επ’ ουδενί να σημαίνει εκπτώσεις στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση από τις προκριματικές εκλογές

Κομματικές πηγές ανέφεραν χθες το βράδυ πως η συμμετοχή ξεπέρασε τον πήχη των 50.000 που …