Σκόνταψε η Σίτι, πήρε... πρωτάθλημα η Λίβερπουλ

Τον φετινό τίτλο στην Premier League πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης η Λίβερπουλ, μετά τη νίκη της Τσέλσι με 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής. 

Το αποτέλεσμα αυτό συνέβαλε στη διαφορά 23 βαθμών της πρωτοπόρου Λίβερπουλ από τη δεύτερη στη βαθμολογία Σίτι (86 βαθμοί έναντι 63): μια διαφορά που δεν καλύπτεται στο υπόλοιπο της περιόδου, με συνέπεια οι «κόκκινοι» να πανηγυρίσουν τον τίτλο επτά στροφές πριν από το φινάλε της σεζόν. 

Μάλιστα, έγινε η πρώτη ομάδα στη διοργάνωση που κλειδώνει (και μαθηματικά) το πρωτάθλημα 7 αγωνιστικές πριν από τη λήξη του, καθώς οι προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις ήταν 5 (από Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2000-2001 και Σίτι τη σεζόν 2017-2018).

Υπενθυμίζεται πως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε επικρατήσει την Τετάρτη με 4-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «Άνφιλντ» και περίμενε το στραβοπάτημα της Σίτι στο ντέρμπι της Πέμπτης. Όπερ και εγένετο, με τέρματα των Πούλισιτς και Γουίλιαν. Ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντε Μπράιν. 

Σε κάθε περίπτωση, η κατάκτηση του φετινού τίτλου ήρθε σαν επιστέγασμα μιας εντυπωσιακής διαδρομής για τους «κόκκινους», οι οποίοι ήταν οι κυρίαρχοι του πρωταθλήματος και δεν άφησαν καμία ομάδα να αμφισβητήσει την ανωτερότητά τους. 

AP PHOTO

Η κατάκτηση του τίτλου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από χιλιάδες φίλους της Λίβερπουλ, που βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση της Prorata για την τηλεόραση του Attica

Νέα δημοσκόπηση της Prorata, για την τηλεόραση ATTICA TV Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές …