Λάρισα: Οικοδόμος καταπλακώθηκε από χώματα και έχασε τη ζωή του

Ένα νέο θανατηφόρο “ατύχημα”, σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας «ΑΤΡΑΞ» για την ανέγερση νέας υποδομής στη βιοτεχνία ζωοτροφών «ΦΑΚΑΣ» στον Αμπελώνα της Λάρισας, σημειώθηκε χθες.

Με ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού σημειώνουν πως ο άτυχος εργάτης καταπλακώθηκε από χώματα που υποχώρησαν στις εργασίες θεμελίωσης και υπογραμμίζουν πως «προκαλούνται πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες εργασίας, τα μέτρα ασφάλειας, την καταλληλότητα του εδάφους, τα μέτρα αντιστήριξης καθώς η οικοδόμηση γίνεται κυριολεκτικά σε σημείο όπου υπάρχουν εμφανή υπόγεια ύδατα καθώς γίνεται συνεχή άντληση υδάτων».

Μάλιστα υπενθυμίζουν πως «το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα είναι το δεύτερο θανατηφόρο για τη χρονιά που διανύουμε στην περιοχή μας και προστίθεται στον μακρύ κατάλογο όλων των προηγούμενων εργατικών ατυχημάτων πανελλαδικά, που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, στους τόπους δουλειάς και τις συνθήκες πίεσης που υπάρχουν».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …