Βρούτσης: Αυξήσεις σε προσωρινές συντάξεις και προκαταβολή μέρους του εφάπαξ

Αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις και προκαταβολή μέρους του εφάπαξ, προανήγγειλε στον Θέμα 104,6 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ο κ. Βρούσης μίλησε, μεταξύ άλλων, για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

Αναδρομικά 8 μηνών για 250.000 δικαιούχους επικουρικής σύνταξης

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «ο Ιούλιος είναι ένας μήνας καθοριστικός. Στις 9 Ιουλίου, 250.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα έχουν τα αναδρομικά των οκτώ μηνών τους, όπως είχαμε δεσμευτεί».

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «καταργούμε την ανατισυνταγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του νόμου Κατρούγκαλου και δινουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τα χρήματα που δικαιούνται και που τους ανήκουν».

Ακόμη πρόσθεσε: «Στα μεσα Ιουλίου ετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση, την ψηφιακή σύνταξη "Άτλας", η οποία ήδη λειτουργεί ήδη πιλουικά και είμαστε στις τελευταίες διευθετήσεις».

Ακόμη ο υπουργός τόνισε ότι στο τέλος του Ιουλίου «για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις. Μετά την υλοποίηση του E-EΦΚΑ και την ενοποίηση όλων των φορέων απονομής συντάξεων, 1.250.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα πάρουν την επικουρική τους νωρίτερα, περίπου δέκα μέρες νωρίτερα και την ίδια μέρα που θα πάρουν και τις κύριες».

Αυξάνεται από 50% σε 80% η προσωρινή σύνταξη

Όσο για τις προσωρινές συντάξεις, ο κ.Βρούτσης τόνισε ότι οι συνταξιούχοι που παίρνουν προσωρινή σύνταξη 50%, αυτή ανεβαίνει αυτόματα στο 80%.

Για το εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης τόνισε: «Όπως γνωρίζουμε ποτέ δεν προβλεπόταν προκατοβολή για το εφάπαξ, τώρα με νομοθετική παρέμβαση που έρχεται το επόμενο διάστημα(πιθανώς μέσα στον Ιούλιο), δίνουμε για πρώτη φορά προκαταβολή στους φορείς απονομής των ταμείων σε ένα ποσοστό που θα ορίσουμε με υπουργική απόφαση».
 

Πηγή: Πρώτο Θέμα


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …