Μητσοτάκης: Πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει το νέο Ελληνικό

«Bάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που παρευρέθηκε νωρίτερα στην τελετή έναρξης των πρώτων εργασιών για το έργο.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το Ελληνικό στην πλήρη του λειτουργία θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας ενώ μόνο 10.000 θέσεις θα δημιουργηθούν μόνο κατά την φάση της κατασκευής.

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική, συμβολική μέρα δήλωσε ο κος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για ίσως ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Μεσόγειο.Όπως εξήγησε το Ελληνικό θα αποτελέσει το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Μεσογείου, με συνολική έκταση 2.5 χιλιάδων στρεμμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πρόκειται για ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Ένα έργο μακράς πνοής το Ελληνικό και κυψέλη ανάπτυξης με χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως όλοι την οραματιζόμαστε» τόνισε και πρόσθεσε πως η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα ξεκινά σήμερα να γίνεται πραγματικότητα.

" Σήμερα τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον υπογράμμισε ο κος Μητσοτάκης.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης εργασιών της εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό. «Όλο το κυβερνητικό επιτελείο, εργάστηκε με επιμονή και υπομονή για να ξεπεράσουμε πολλές νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν» εξήγησε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς που εργάστηκαν για να ξεκινήσει το έργο. Τον υπουργό Ανάπτυξης 'Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε τη συνολική εποπτεία του έργου, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τους υφυπουργούς, τον Νίκο Παπαθανάση και τον Δημήτρη Οικονόμου που συνεργάστηκαν άψογα, όπως είπε, με τους γενικούς γραμματείς και όλα τα στελέχη της διοίκησης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια άλλαξαν και οι αντιλήψεις για το πως αντιλαμβανόμαστε τη χρήση του δημοσίου χώρου. «Διότι εδώ στο Ελληνικό συγκρούστηκαν για πολλά χρόνια δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Η μια που ήθελε τον χώρο τεράστιο πάρκο, λαχανόκηπο, τελικά μια αντίληψη αδράνειας, και η άλλη αντίληψη που αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργική όσμωση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος έρχεται και επενδύει σημαντικά κεφάλαια, με το δημόσιο το οποίο θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο και εξασφαλίζει ταυτόχρονα ότι ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους κατοίκους της Αττικής» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …