Βελτίωση του καιρού από την Τετάρτη

Photo 132974053 © Aleksandr Andrushkiv - Dreamstime.com

Βελτίωση του καιρού και περιορισμός της αστάθειας στα βορειοανατολικά και στα ορεινά ηπειρωτικά, αναμένονται από την Τετάρτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, βελτιωμένο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένεται να έχουμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Πυκνότερες θα είναι οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά βορειοανατολικά και στα νησιωτικά τμήματα, όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης βροχών και σποραδικών καταιγίδων. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 33 βαθμούς. Στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 16 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο από 16 έως 33 βαθμούς και στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 17 έως 34 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 32 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 34 βαθμούς. Στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως και 7 μποφόρ, και κατά περιόδους έως και 8 μποφόρ στα δυτικά πελάγη. Στο Ιόνιο θα πνέουν έως 4 μποφόρ, με μεταβαλλόμενες γενικά διευθύνσεις.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά σε ισχυρούς έως και θυελλώδεις ανέμους με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δεν θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός στα Χανιά ανατολικά της Γαύδου

Σεισμός τώρα στα Χανιά μεγέθους 3.5 Ρίχτερ με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Γαύδου   …