Κέρκυρα:«Θερμή υποδοχή» στον πρωθυπουργό από εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Σωματεία εργαζομένων και φορέων στο νησί των Φαιάκων εξέφρασαν την αγανάκτησή τους με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, υπήρχε έντονη παρουσία της αστυνομίας.

Οι εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καταδικάζουν την πολιτική της κυβέρνησης που στο όνομα της επανεκκίνησης της οικονομίας και του τουρισμού τσακίζει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ενώ εντείνει την καταστολή σε βάρος του λαϊκού κινήματος και με το πρόσφατο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Σωματεία εργαζομένων και φορέων, επεφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό.Σύμφωνα με corfutvnews.gr, συγκεντρώθηκαν στο νέο πεζόδρομο, εκφράζοντας με κόσμιο τρόπο τη διαμαρτυρία τους για την ελλιπή στήριξη της οικονομίας την ίδια ώρα που το νησί έχει πληγεί από την κατακόρυφη πτώση του τουριστικού προϊόντος.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πόρτα Ριάλα όπου νωρίτερα έγινε συγκέντρωση, και πέρασε μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει στην οικονομία του νησιού των Φαιάκων η πανδημία αλλά και η ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης της οικονομίας, όπως καταγγέλλουν επαγγελματίες και εργαζόμενοι, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα.

Ο Κ. Μητσοτάκης, κατέφθασε στο νησί του Ιονίου μετά την επίσκεψή του στην Άρτα έχοντας στο πλευρό του την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Πρώτος σταθμός του, το νοσοκομείο Αχίλλειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν ήταν εικόνες που μας τιμούν αυτές που αντίκρισε» και προανήγγειλε έργα μέσω ΕΣΠΑ του έργου που «θα παρακολουθεί στενά».

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού ήταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Από εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε, για επικοινωνιακούς λόγους, να στείλει ένα μήνυμα υποστήριξης με γνώμονα «να βγούμε από την κρίση του κορονοϊού όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα» αντιλαμβανόμενος πως η οικονομία του νησιού έχει πληγεί.

Παραδέχθηκε πως η φετινή τουριστική περίοδος «θα είναι πολύ δύσκολη» και έβαλε σε πρώτο πλάνο την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη του πρωθυπουργού στο κέντρο της πόλης και στο παλαιό Δημαρχείο, Σαν Τζάκομο.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ. Χατζηδάκης για 30ετές ομόλογο: Σημαντική επιτυχία για τη χώρα

«Η έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας, αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη χώρα» δήλωσε ο ΥΠΕΘΟ Η …