Χιλιάδες οργισμένοι Ισραηλινοί στους δρόμους για τον χειρισμό της πανδημίας

Γέμισαν χιλιάδες κόσμο η πλατεία Ράμπιν και οι γύρω δρόμοι

Την οργή τους για τον τρόπο που έχει χειριστεί η κυβέρνηση Νετανιάχου την πανδημία του κορονοϊού και την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει διαδήλωσαν χιλιάδες πολίτες του Ισραήλ.

Η αστυνομία, βάσει των μέτρων για τις δημόσιες συναθροίσεις, περιόρισε τον αριθμό των ανθρώπων θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν στην πλατεία Rabin του Τελ Αβίβ για την κινητοποίηση, αλλά οι γειτονικοί δρόμοι γέμισαν με διαδηλωτές που φορούσαν μάσκες. Στο στόχαστρό τους κυρίως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τα πανό να τον χαρακτηρίζουν «διεφθαρμένο».

«Έχω 40 εργαζόμενους και καθόλου εισόδημα, καθόλου χρήματα», είπε ο Μίχαλ Γκάιστ-Κάσιφ, αντιπρόεδρος μιας εταιρείας ηχοσυστημάτων.

«Δώστε μας ό,τι υποσχεθήκατε»

Πυκνό το πλήθος στη διαδήλωση στην ισραηλινή πρωτεύουσα

AP Photo/Ariel Schalit

«Δώστε μας ό,τι υποσχεθήκατε»

Οργή και απογοήτευση

AP Photo/Ariel Schalit

«Δώστε μας ό,τι υποσχεθήκατε»

«Πόλεμος, δώστε μας τα χρήματα» λένε τα πλακάτ των διαδηλωτών

AP Photo/Ariel Schalit

«Δώστε μας ό,τι υποσχεθήκατε»

«Ο πιο διεφθερμένος άνθρωπος» γράφει το πλακάτ του διαδηλωτή

AP Photo/Ariel Schalit

«Δώστε μας ό,τι υποσχεθήκατε»

«Φτάνει πια! Μπουχτίσαμε!»

AP Photo/Ariel Schalit

«Χρειαζόμαστε την κυβέρνηση προκειμένου να ρίξει χρήματα, εωσότου επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Δεν εργαζόμαστε από τα μέσα Μαρτίου, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Ο Αύγουστος αναμένεται καταστροφικός».

Η ανεργία στο Ισραήλ αυξήθηκε στο 21% από τότε που η χώρα εισήλθε σε μερική καραντίνα τον Μάρτιο και τα πακέτα βοήθειας, τα οποία υποσχέθηκε η κυβέρνηση καθυστερούν, προκαλώντας αγανάκτηση στους Ισραηλινούς που φοβούνται πως βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Λεωφορεία. Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Λεωφορεία ΟΑΣΑ – Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024   Αστικά λεωφορεία ΟΑΣΑ. Στάσεις εργασίας …