Δημοσκόπηση: Ανησυχία για μείωση αποδοχών, επιδείνωση συνθηκών εργασίας

Την αγωνία τους για το προσεχές μέλλον στον εργασιακό τους χώρο εξέφρασαν οι πολίτες σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη).

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκοπική έρευνα της Marc για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha, η πλειονότητα (το 64,7%) των ερωτηθέντων εκτίμησε πως είναι «πολύ πιθανό» ή «αρκετά πιθανό» το ενδεχόμενο να μειωθούν οι αποδοχές τους από την εργασία τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανάλογη εικόνα και όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας. Συγκεκριμένα, ποσοστό 61,1% των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί ως «πολύ πιθανό» ή «αρκετά πιθανό» το ενδεχόμενο να επιδεινωθούν οι συνθήκες που σχετίζονται με την εργασία τους.  

Ωστόσο, δεν θεωρούν πιθανό ότι θα κλείσουν οι εταιρείες στις οποίες εργάζονται (το 79,4% εκτιμά ότι αυτό είναι «Όχι και τόσο πιθανό» ή «Καθόλου πιθανό»).

Μακριά από διακοπές οι περισσότεροι

Την ίδια στιγμή, σημαντικά μειωμένο είναι το ποσοστό όσων δεν θα κάνουν διακοπές φέτος, σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, το 51,4% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν θα κάνει διακοπές φέτος (έναντι 40,8% την προηγούμενη χρονιά). Επίσης, όσοι κάνουν διακοπές προτιμούν το εξοχικό τους, από ένα ξενοδοχείο ή ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο. 

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σταθερά μπροστά με 41,6% έναντι 20,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας (στις 15 Απριλίου του 2020), η Ν.Δ. δείχνει να έχει πτωτική πορεία, καθώς τότε βρισκόταν στο 43,6%.

Στην πρόθεση ψήφου ακολουθούν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Ελληνική Λύση με 3,4%. Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται πιο χαμηλά με 1,9% τη στιγμή που οι αναποφάσιστοι είναι στο 14%. 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε κυκλοφορία 136 χλμ. του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος – Ε65

Πλέον το ταξίδι Αθήνα – Καρδίτσα διαρκεί 2 ώρες και 35 λεπτά, ενώ το Αθήνα …