Εκπαιδευτήρια “Νέα Γενιά Ζηρίδη”: Οριστικοί τίτλοι τέλους για το ιστορικό σχολείο

Τίτλοι τέλους και επίσημα φαίνεται ότι πέφτουν για τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη». Η αποκάλυψη που είχε κάνει πριν από μερικές εβδομάδες το in.gr, σχετικά με την αδυναμία της ιδιοκτήτριας, Κατερίνας Ζηρίδη, να ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά, επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ανάκληση των τεσσάρων αδειών λειτουργίας του Εκπαιδευτηρίου, για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Μπαίνει έτσι οριστικά ταφόπλακα σε ένα σχολείο με όνομα βαρύ και με ιστορία 87 ετών. Τα πολλά και πολυετή οικονομικά προβλήματα, ως αποτέλεσμα της κακής, όπως αποδείχθηκε, διοίκησης από την οικογένεια Ζηρίδη, οδήγησαν στο επώδυνο για εκατοντάδες μαθητές αλλά και για τους εργαζόμενους, τέλος.

Με την ανάκληση των αδειών ουσιαστικά το υπουργείο Παιδείας παρεμβαίνει στα όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες όταν και το σχολείο δήλωσε αδυναμία να λειτουργεί.

Υπενθυμίζεται ότι πολλές οικογένειες είχαν δώσει προκαταβολή για τη σχολική χρονιά 2020-2021, ωστόσο, ειδοποιήθηκαν από το λογιστήριο ότι θα τους επιστρεφόταν και το σχολείο δεν μπορούσε να κάνει πλέον εγγραφές.

Στη συνέχεια, οι 1.000 περίπου μαθητές οδηγήθηκαν σε άλλα ιδιωτικά σχολείο ενώ στον αέρα έχουν μείνει οι περίπου 200 εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό. Κάποιοι με 25 και 30 χρόνια εργασίας στο ίδιο σχολείο που τώρα οδηγούνται στην ανεργία.

Συγκινητικός αποχαιρετισμός

Γι’ αυτούς τους εκπαιδευτικούς πριν από μερικές ημέρες διοργανώθηκε από τους μαθητές ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο πάρτι.

«Συνήθως σας αποχαιρετούσαμε εμείς με καταπληκτικές εκδηλώσεις… Φέτος το κάνατε εσείς καλώντας μας, σε έναν όμορφο χώρο , φροντίζοντάς μας τρυφερά και αληθινά μα πάνω από όλα δείχνοντας την αγάπη σας όπως μόνον εσείς ξέρετε!
Σας ευχαριστούμε με έναν κόμπο στην ψυχή και κάποια δάκρυα που προσπαθήσαμε να κρύψουμε …
Εις το επανιδείν πολυαγαπημένοι μας μαθητές!», έγραψαν κάποιοι στο facebook.

Τα Εκπαιδευτήρια «Ζηρίδη» οριστικά πλέον δεν θα ανοίξουν για την επόμενη χρονιά, όμως, οι εξελίξεις τρέχουν.

Ορισμένοι από τους εργαζόμενους έχουν κερδίσει δίκες κι έχουν δεσμεύσει την περιουσία του σχολείου και της οικογένειας Ζηρίδη για μη καταβληθέντα δεδουλευμένα τριών και τεσσάρων μηνών.

Από την άλλη, άγνωστο είναι τι θα γίνει με τα χρέη της ιδιοκτησίας σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Χρέη που ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ ενώ άγνωστες είναι οι οφειλές προς τις τράπεζες.

Ενδιαφέρον θα έχει και η τύχη των εκπληκτικών εγκαταστάσεων στα 80 στρέμματα στην περιοχή των Σπάτων.

*Πηγή: in.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …