Μεγάλος σεισμός στην Παπούα Νέα Γουινέα

© Petrovich11 | Dreamstime.com

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της ανατολικής Παπούας Νέας Γουινέας και αρχικά εκδόθηκε προειδοποίηση από τις τοπικές αρχές πως υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί τσουνάμι. Η προειδοποίηση ήρθη περίπου μία ώρα αργότερα.

Το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS, εκτίμησε νωρίτερα ότι η δόνηση ήταν ακόμη πιο ισχυρή και είχε μέγεθος 7,3 βαθμών. Το επίκεντρο εντοπίστηκε περί τα 18 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της μικρής πόλης Γουάου, στην Παπούα Νέα Γουινέα, και το εστιακό βάθος ήταν 85,2 χιλιόμετρα, κατά το USGS. Η δόνηση καταγράφηκε στις 12:50 τοπική ώρα (05:50 ώρα Ελλάδας).

Το επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής δόνησης απέχει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Πορτ Μόρεσμπι (βορειοανατολικά) όπου ο σεισμός έγινε αισθητός χωρίς να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Το κέντρο διαχείρισης καταστροφών ερευνά για τυχόν θύματα ή ζημιές σε απομακρυσμένες από την πρωτεύουσα περιοχές.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλέξης Γεωργούλη: Ξανά υποψήφιος στις ευρωεκλογές

«Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμπόρευσή μου με το Πράσινο Κίνημα για …