Σύνοδος Κορυφής: Κρίσιμη συνάντηση «Βορείων – Νοτίων» με συμμετοχή Μητσοτάκη

Κρίσιμη συνάντηση μεταξύ των "φειδωλών" κρατών του Βορρά και των χωρών του Νότου, τη Γαλλία, και τη Γερμανία που έχει την προεδρία της ΕΕ, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του πρώτου γύρου διαβουλεύσεων της Συνόδου Κορυφής. 

Στόχος να επιτευχθεί συμφωνία στη βάση της συμβιβαστικής πρότασης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ που κατατέθηκε στην Ολομέλεια. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρότεινε ένα αναθεωρημένο σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες των 27 ηγετών που συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Στο τραπέζι μπαίνει και ένας μηχανισμός με βάση τον οποίο οποιαδήποτε χώρα, εκφράζει ενστάσεις, θα μπορούσε να εμποδίσει την εκταμίευση κονδυλίων, αν αμφισβητεί ότι γίνεται ορθή χρήση τους από τις χώρες που θα τα λάβουν. Η νέα συμβιβαστική πρόταση ικανοποιεί την Ολλανδία. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για μία δύσκολη διαπραγμάτευση.

"Πρώτος γύρος διαβουλεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Συμβουλίου διοργανώνει συνάντηση με ηγέτες της Δανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας με τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο έλληνας πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συμμετέχει στη συνάντηση". 

 

 

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …