Σ. Σακοράφα: "Η διαφύλαξη του ιστορικού φαραγγιού της Καντάνου είναι καθήκον όλων"

Η Σοφία Σακοράφα στο φαράγγι της Κανδάνου. Απέναντι, το λατομείο στου οποίου την επέκταση αντιδρά η τοπική κοινωνία.

Στην Κάνδανο βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, προκειμένου να δηλώσει έμπρακτα την κάθετη αντίθεσή της στην απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης για την επέκταση της λατομικής ζώνης εντός του Ιστορικού Φαραγγιού.

Η Σοφία Σακοράφα επισκέφτηκε αρχικά τα μαρτυρικά Φλώρια και απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο των πεσόντων. Κατόπιν, μαζί με μέλη της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων για την Προστασία του Ιστορικού Φαραγγιού της Καντάνου» και κατοίκους της Καντάνου, διέσχισε το ιστορικό φαράγγι.

«Η σχεδιαζόμενη επέκταση της λατομικής ζώνης θα καταστρέψει τόσο το δάσος όσο και το μοναδικό σωζόμενο χειροποίητο λιθόκτιστο δρόμο μνημείο της τεχνικής προσπάθειας της δεκαετίας του 1920», ανέφερε.

Σ. Σακοράφα: «Η κατάργηση της επέκτασης της λατομικής ζώνης είναι μονόδρομος για την Περιφέρεια Κρήτης».

Την κυρία Σακοράφα και τους συνεργάτες της, υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο της Σελίνου-Καντάνου, ο δημαρχεύων αντιδήμαρχος Καντάνου Μιχάλης Μπικάκης, ο αντιδήμαρχος Γ. Βακάκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Αντιπολίτευσης Γ. Γεωργυλάκης (Λαϊκή Συσπείρωση), καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Ντουντάκης και Α.Καστρινάκης, αλλά και η πρώην βουλευτής, Στέλλα Αλφιέρη.

Η Σοφία Σακοράφα στο Δημαρχείο Κανδάνου.

Ακολούθησε συζήτηση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ενώ για άλλη μια φορά ο κ. Μπικάκης  επανέλαβε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κατάργηση της επέκτασης της λατομικής ζώνης.

Η κα Σακοράφα επανέλαβε τη στήριξή της στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της μαρτυρικής Καντάνου και δεσμεύτηκε να το στηρίξει, πέρα από τη φυσική της παρουσία, με όλα τα μέσα που της δίνει η ιδιότητά της και η θέση της.

«Όσοι νομίζουν πως με μεθοδεύσεις και διαδικαστικές αλχημείες, αν όχι παρανομίες, θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τα εγκληματικά τους σχέδια γελιούνται. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες για να τους εμποδίσουμε», ανέφερε η ίδια.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ. Χατζηδάκης σε CNBC και Bloomberg για την ελληνική οικονομία

Συνεντεύξεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  στο Bloomberg και το CNBC Συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά …