Τουρκική Navtex: Σημάδια αποκλιμάκωσης με απόσυρση πλοίων

Σταδιακή αποκλιμάκωση παρατηρείται στο Αιγαίο, καθώς σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μεγάλος αριθμός μονάδων του τουρκικού στόλου που τις προηγούμενες ημέρες είχε βγει από τους ναυστάθμους και βρισκόταν στα τουρκικά παράλια, φαίνεται πως αποσύρεται σιγά σιγά.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 15 πλοία, μεταξύ των οποίων φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια, αλλά και πυραυλάκατοι που γυρίζουν στις βάσεις, στο Ακσάζ, στη Σμύρνη, αλλά και στα στενά. 

Βέβαια, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση και ο στόλος του πολεμικού ναυτικού διατηρεί τις θέσεις του, καθώς το Ορούτς Ρέις παραμένει στο λιμάνι της Αττάλειας και η παράνομη τουρκική Navtex θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 2 Αυγούστου. 

Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες ώρες το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ θα βρίσκεται νοτίως της Κρήτης και μάλιστα έχει προγραμματιστεί και άσκηση των μαχητικών αεροσκαφών που φέρει, μαζί με αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας από την Κρήτη.           
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …