Καιρίδης σε ΣΚΑΪ: Πως ερμηνεύεται η «κυκλοθυμική» στάση της Τουρκίας -Τι λέει για Ερντογάν

Στα παιχνίδια της Τουρκίας με την ΑΟΖ και την «κυκλοθυμική» στάση της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης.

Όπως ο ίδιος ανέφερε η Άγκυρα έχει πολλά προβλήματα τώρα: Την κρίση στο εσωτερικό με την κατολίσθηση της λίρας, ξαναεπανέρχεται δηλλαδή ο συναλλαγματικός εφιάλτης που είχε ζήσει πριν 1 χρόνο, έχει πολλά προβλήματα στην Συρία όπου σκοτώθηκαν τούρκοι αξιωματικοί στην Ιντλιμπ και φυσικά στην Λιβύη έχει την κόντρα με τα ΗΑΕ με την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία και δείχνουν πως οδηγούνται σε μία σύγκρουση.

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ σημείωσε πως η Τουρκία επιχειρεί να κατοχυρώσει κάποιες από τις παρανομίες της, να διασπάσει Αθήνα από Λευκωσία καθώς και να καλύψει τα εθνικιστικά της νώτα που βάλλονται στο εσωτερικό μετά την αναδίπλωση με την Ελλάδα.

Παράλληλα σημείωσε πως oυδέποτε η εικόνα της Τουρκίας διεθνώς (συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της Αγίας Σοφίας) δεν ήταν χειρότερη. Έχει στρέψει την πλάτη της στην Ευρώπη, στην Δύση, ενεργεί Ασιατικά και σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει.

«Αυτό που χρειάζεται είναι ένα καινούργιο αφήγημα για την Τουρκία το οποίο πρέπει να εμπεδωθεί στην Ευρώπη με την δικιά μας την βοήθεια ότι εδώ έχουμε να κάνουμε στην καλύτερη περίπτωση με ένα Πακιστάν στην χειρότερη ένα Ιράν. Ότι δεν είναι κράτος μέλος που ξέραμε 70 χρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ υπογραμμίζει πως η Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια δυνάμωσε δημογραφικά, στρατιωτικά, οικονομικά σε σχέση με τον περίγυρο της.  

Επιπλέον ανέφερε πως «ο διάλογος του Ερντογάν θα είναι μέσα από το κόμμα του Ερντογάν οι κεμαλιστές δεν έχουν δέιξει ότι μπορούν να ξεφύγουν από το 25-30% του εκλογικού σώματος και μέσα από το AKP θα προκύψει η διάφορος κατάσταση οι συνθήκες το επιβάλλουν». 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …