Σαρώνει τις ανατολικές ΗΠΑ ο «Ησαΐας»

Jason Lee/The Sun News via AP

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή του και τέσσερις αγνοούνται εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Ησαΐας, που σαρώνει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ ενώ ισοπέδωσε πάρκο με τροχόσπιτα στη Βόρεια Καρολίνα.

Μεταξύ των αγνοουμένων είναι και δύο παιδιά, ενώ τροχόσπιτα καταστράφηκαν και αυτοκίνητα κατέληξαν το ένα πάνω στο άλλο αφού παρασύρθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της καταιγίδας και των ανέμων που φτάνουν κατά περιπτώσεις τα 110 χλμ/ώρα. Περισσότερες από 600.000 κατοικίες και επιχειρήσεις στη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια βυθίστηκαν στο σκοτάδι, σύμφωνα με τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι πολιτείες που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα σήμερα Τρίτη είναι το Μέιν και η Βιρτζίνια, ενώ μεγάλες πόλεις όπως η Ουάσιγκτον, η Φιλαδέλφεια και η Νέα Υόρκη ενδέχεται να βρεθούν στο πέρασμά της. Ζημιές έχουν ήδη καταγραφεί σε λιμάνια και παράλιες περιοχές.

Julia Wall/The News & Observer via AP

Ανεμοστρόβιλοι είναι πιθανοί από τη Βιρτζίνια μέχρι το Νιου Τζέρσεϊ έως το μεσημέρι της Τρίτης τοπική ώρα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) και από τη Νέα Υόρκη στη Νέα Αγγλία το απόγευμα και το βράδυ τοπική ώρα.

Δέκα οκτώ κομητείες του Νιου Τζέρσεϊ έχουν τεθεί σε συναγερμό για ανεμοστρόβιλους ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Ουάσιγκτον το πρωί, με τις αρχές να προειδοποιούν για πλημμύρες. Πλημμύρες φοβούνται και οι αρχές της Νέας Υόρκης, με τον κυβερνήτη Μπιλ ντε Μπλάσιο να καλεί τους κατοίκους να «αποφεύγουν κάθε μη αναγκαία μετακίνηση». Δρομολόγια των πορθμείων ανεστάλησαν.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Καλούμε όλους τους κατοίκους να μην βγαίνουν στον δρόμο και να παραμείνουν στα σπίτια τους», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι οι ανατολικές ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες «με μια μετεωρολογική κρίση μεσούσης της πανδημίας».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τουρκία: Οι δηλώσεις για «γενοκτονία των Αρμενίων» διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο Τη δυσαρέσκειά …