Εκατό συλλήψεις μετά από λεηλασίες και πυροβολισμούς στο Σικάγο

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στο κέντρο του Σικάγο τη Δευτέρα, αφού αστυνομικές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά με ομάδες ατόμων και συνέλαβαν περισσότερα από 100.

Πλήθη ατόμων κατέκλυσαν την εμπορική συνοικία του Σικάγο, όπου καταστήματα λεηλατήθηκαν και υπέστησαν φθορές, και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς για ώρες, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, Ντέιβιντ Μπράουν, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους ύστερα από κάλεσμα μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ενθάρρυναν τις λεηλασίες στο κέντρο της πόλης, αφού αστυνομικός πυροβόλησε έναν ένοπλο. 

Οι αρχές από την πλευρά τους επιστράτευσαν 400 αστυνομικούς που ήρθαν αντιμέτωποι με πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν φτάσει με τα αυτοκίνητά τους, και προχώρησαν συνολικά σε τουλάχιστον 100 συλλήψεις.

AP Photo

Ο Μπράουν υποστήριξε πως καθώς αστυνομικοί ανέκριναν έναν 20χρονο ύποπτο, εκείνος διέφυγε πυροβολώντας εναντίον των μελών των δυνάμεων ασφαλείας που τον καταδίωκαν. Η αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά και πυροβόλησε τον άνδρα, που τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Μετά τους πυροβολισμούς, συγκεντρώθηκε ένα πλήθος… Τα πνεύματα οξύνθηκαν, με την ένταση να τροφοδοτείται από την παραπληροφόρηση καθώς σκοτείνιαζε» πρόσθεσε ο Μπράουν.

Ο ίδιος, όπως και η δήμαρχος Λόρι Λάιτφουτ διαχώρισε τα επεισόδια από την εξέγερση - απάντηση στη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια λευκών αστυνομικών την 25η Μαΐου. «Δεν ήταν μια οργανωμένη διαμαρτυρία. Αντιθέτως, ήταν ένα περιστατικό καθαρής εγκληματικότητας», είπε ο αστυνομικός σε συνέντευξη Τύπου.

AP Photo

Στις εικόνες από την περιοχή φαίνονται σπασμένες βιτρίνες και παράθυρα καταστημάτων, όπως άνθρωποι να το σκάνε από τα καταστήματα κρατώντας διάφορα εμπορεύματα. Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κυρίως στη λεωφόρο Μίσιγκαν.

Αφού οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που είχε αρπάξει μια ταμειακή μηχανή, δέχτηκαν πυρά από ένα διερχόμενο όχημα. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν στα πυρά, είπε ο Μπράουν.

Τουλάχιστον 13 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, ενώ ένας φρουρός ασφαλείας και ένας πολίτης δέχτηκαν πυρά. Τα δρομολόγια τρένων και λεωφορείων στο κέντρο της πόλης ανεστάλησαν προσωρινά.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών έως 21.3.2024

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απαιτώντας να …