Μεγάλες πυρκαγιές καίνε δύο μέρες στην Καλιφόρνια

Χιλιάδες σπίτια απειλούνται με από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Καλιφόρνια και οι οποίες έχουν καταστρέψει πάνω από 46 χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και δασών. Οι αρχές της πολιτείας απομάκρυναν τους κατοίκους των περιοχών βόρεια του Λος Άντζελες.

Επίσης, ένα ακόμη μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή Κορόνα ανατολικά του Λος Άντζελες, που τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ ένα τρίτο μέτωπο έκαψε πάνω από 202 εκτάρια κοντά στο Σακραμέντο πριν οι πυροσβέστες το θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Τις φωτιές ενισχύουν η μεγάλη ξηρασία που επικρατεί στην περιοχή και οι ισχυροί άνεμοι, ενώ οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο, γεγονός που ανησυχεί τις αρχές. Επίσης η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ενίσχυση των ανέμων.

AP Photo/Noah Berger

Η μέχρι τώρα εκτίμηση των ζημιών της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς την Πέμπτη είναι πέντε κατεστραμμένα κτίρια στην περιοχή της Λίμνης Χιουζ, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών.

Προς το παρόν δεν διαφαίνεται πιθανό να ελεγχθεί σύντομα η φωτιά.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γερμανία: Ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά η ανησυχία παραμένει

Ευχάριστα νέα στη Γερμανία για τον πληθωρισμό, που υποχωρεί σε χαμηλά τριετίας. Προβληματίζει ωστόσο η …