Υπό κατάρρευση το εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση

EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Συνεχίζει να σιγοκαίει η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση με τον τοξικό καπνό που εκλύεται να συνιστά απειλή για την υγεία των κατοίκων πολλών περιοχών της περιοχής και της βορειοδυτικής Αττικής.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί του 15Αύγουστου, έχοντας καταστρέψει ολοσχερώς το εργοστάσιο, που καταλαμβάνει έκταση σχεδόν 10 στρεμμάτων και το οποίο έχει καταρρεύσει μερικώς. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά που θα συνεχίσει να καίει έως ότου καταστραφούν όλα τα υλικά έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και εκφράζονται φόβοι ότι θα καταρρεύσουν και άλλα σημεία του εργοστασίου, καθώς έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στατικότητας και κολόνες έχουν πάρει κλίση.

EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τοξικός καπνός θα συνεχίσει να εκλύεται για ακόμη δύο ημέρες και οι πολίτες των περιοχών όπου φτάνει ο καπνός θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να κρατούν πόρτες και παράθυρα καλά κλειστά, ώστε να μην αναπνεύουν τον επικίνδυνο αέρα.

Καθώς η ατμόσφαιρα παραμένει επιβαρημένη, η Πολιτική Προστασία έχει εκδώσει σύσταση προς τους πολίτες προκειμένου να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …