Μάσκες, κρούσματα και περιοριστικά μέτρα σε όλον τον πλανήτη

Ακάθεκτη συνεχίζει την εξάπλωσή της η πανδημία του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις κυβερνήσεις των χωρών να προσπαθούν να την περιορίσουν λαμβάνοντας ολοένα και πιο σκληρά μέτρα

Η πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να φορούν μάσκες και τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί, την ώρα που πολλά κράτη βλέπουν τη νόσο Covid-19 να καταγράφει ανησυχητική έξαρση, προκαλώντας δεκάδες ή και χιλιάδες θύματα.

Μεταξύ άλλων, στην Ιταλία η διάδοση του ιού βρίσκεται τώρα στα ίδια επίπεδα του τελευταίου δεκαήμερου του Μαΐου, ενώ στην Ισπανία καταγράφηκαν πάνω από 3.715 νέα κρούσματα: πρόκειται για νέο ημερήσιο ρεκόρ από τότε που η χώρα εξήλθε του lockdown στα τέλη Ιουνίου. 

Στη Γαλλία, καταγράφηκε ο χειρότερος απολογισμός κρουσμάτων από τον Μάιο, ενώ ένα βρέφος τεσσάρων μηνών που έπασχε από καρδιολογικά προβλήματα πέθανε στην Πορτογαλία, από επιπλοκές του νέου κορονοϊού. 

Οι τελευταίες εξελίξεις  σε διάφορα σημεία του πλανήτη

> Γαλλία

Περισσότερα από 3.700 νέα κρούσματα της Covid-19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό για τη χώρα από τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γενική διεύθυνση υγείας (DGS).

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 3.776 κρούσματα σήμερα, από 2.238 την Τρίτη. Από τον Μάιο, το όριο των 3.000 μολύνσεων είχε ξεπεραστεί μόνο δύο φορές, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Συνολικά, μέσα σε μία εβδομάδα, έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό 16.747 άνθρωποι στη Γαλλία. Πάντως, οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί στους 4.806, από 4.823 χθες. Οι νεκροί από την Covid-19 ανέρχονται σε 30.468, μετά τον θάνατο άλλων 17 ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο.

> Γερμανία

Λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού, τα μέλη του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) θα πρέπει να φορούν μάσκα από τον Σεπτέμβριο. Σε επιστολή του προέδρου του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες, αναφέρεται ότι συνιστά επειγόντως την προστασία από το στόμα και τη μύτη σε όλα τα κοινοβουλευτικά κτίρια, να φορούν δηλαδή μάσκα.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel», ο χριστιανοδημοκράτης  (CDU)  πολιτικός παραπέμπει στην επιστολή του στους πολυάριθμους παραθεριστές μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι επιστρέφουν στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και στη λειτουργία του ως προτύπου για τους πολίτες.

> Ιταλία

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανήλθαν στα 642. Σε σχέση με χθες, σημειώνεται σημαντική αύξηση, με 239 επιπλέον μολύνσεις. Παράλληλα, σήμερα έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, τρεις περισσότεροι από χθες.

Η μεγαλύτερη άνοδος των κρουσμάτων σημειώνεται στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και της Εμίλια Ρομάνια. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η διάδοση του ιού βρίσκεται τώρα στα ίδια επίπεδα του τελευταίου δεκαήμερου του Μαΐου. 

Σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο έχει προγραμματισθεί για τις 14 Σεπτεμβρίου, οι Ιταλοί επιστήμονες τονίζουν ότι είναι πιθανό να αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο για τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό, όσο και για τους μαθητές.

AP PHOTO

> Αίγυπτος 

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να μπουν στην Αίγυπτο να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ (PCR) ανίχνευσης του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Μοστάφα Μαντμπούλι πρόσθεσε ότι από τις 28 Αυγούστου θα ξαναρχίσει η προσευχή της Παρασκευής στα τζαμιά της χώρας, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις και εφόσον τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν αργότερα από τις αρχές της χώρας.

> Ουγγαρία

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας προέτρεψε σήμερα τους πολίτες να αποφεύγουν τις διακοπές στο εξωτερικό από τον επόμενο μήνα και σκοπεύει να επιβάλει περιορισμούς, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Ευρώπη. 

Ο Γκέργκελι Γκούλιας, προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει την ασφαλή έναρξη του σχολικού έτους από την 1η Σεπτεμβρίου και θα αποφασίσει ποια μέτρα θα ληφθούν, την επόμενη εβδομάδα.

«Η κατάσταση στην Ευρώπη επιδεινώνεται και, στην καλύτερη περίπτωση, είναι στάσιμη σε ορισμένες χώρες. Δεν είναι δυνατή καμία χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν σήμερα. Δεδομένου ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στις περισσότερες χώρες αυξάνεται, απαιτούνται αυστηρότεροι κανόνες», πρόσθεσε.

Σήμερα, όσοι επιστρέφουν στην Ουγγαρία από χώρες με υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, εκτός και αν υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ και βγουν αρνητικοί δύο φορές. Μέχρι σήμερα στην Ουγγαρία έχουν καταγραφεί 5.002 κρούσματα και 609 θάνατοι.

> Νορβηγία

Η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 10 ημερών όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα από τη Βρετανία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αρχής γενομένης από τις 22 Αυγούστου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 σε αυτές τις χώρες. 

Παρόμοιοι περιορισμοί θα επιβληθούν επίσης και στους ταξιδιώτες από την Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …