Μήνυμα Μακρόν-Μέρκελ σε Άγκυρα: Δε θα δεχτούμε επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών-μελών

Την κοινή θέση Γαλλίας και Γερμανίας στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου υποστηρίζοντας ότι είναι ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα και ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν μετά το πέρας των συνομιλιών του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι δε θα γίνουν δεκτές επιθέσεις στην κυριαρχία της Ε.Ε, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι θα πρέπει να επιμείνουμε στο διεθνές δίκαιο και ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα ναλάβουν μαζί πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση στην περιοχή και την επιμονή στον διάλογο. «Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις στον τρόπο που θέλουμε τον διάλογο, ωστόσο ήμασταν πάντα μαζί, πάνβτα συντοινισμένοι  στην ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε ο Μακρόν. 

 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …