Δύσκολη νύχτα στη Μάνη |

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Μάνη, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Λαγκάδα Γυθείου, μεταξύ Γυθείου και Αρεόπολης. 

Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δασική έκταση με πολλές ενεργές εστίες, ενώ πέντε οικισμοί έχουν εκκενωθεί προληπτικά (Βάχος, Γέρμα, Σκαμνάκι, Νεοχώρι και Δροσοπηγή), καθώς οι φλόγες κινήθηκαν προς τα εκεί. 

Η φωτιά όπως φαίνεται από την παραλία στο Μαυροβούνι

«Εφ.Συν.»

Λόγω της μεγάλης φωτιάς, διακόπηκε η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί σημαντικά, σε σύγκριση με την αρχική κινητοποίηση. Πλέον επιχειρούν συνολικά 103 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 7 πεζοπόρα τμήματα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν υδροφόρες από τους γύρω δήμους.

Ελικόπτερο στη μάχη με τις φλόγες στο Γύθειο

«Εφ.Συν.»

Από αέρος και μέχρι τη δύση του ηλίου υπήρξε συνδρομή από 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα που επιχειρούσαν εκ περιτροπής. 

Η φωτιά όπως φαίνεται από την παραλία στο Μαυροβούνι

«Εφ.Συν.»

Εξάλλου, ακόμα μία πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λακωνία και συγκεκριμένα σε δασική περιοχή στο Γεράκι του Δήμου Ευρώτα. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα και στην περιοχή επιχειρούν 29 πυροσβέστες, με ένα πεζοπόρο τμήμα και 9 οχήματα. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …