Ενέσεις Ρευστότητας: Πακέτο 5,5 δισ. ευρώ για να «φρενάρει» η ύφεση ετοιμάζει η κυβέρνηση

Σειρά μέτρων ύψους 5.5 δισ. ευρώ προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα, ετοιμάζει σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής η κυβέρνηση, ως «αντίδοτο» στο «σοκ» που θα υποστεί η οικονομία το φθινόπωρο όταν και θα κλείσει η ισχνή τουριστική σεζόν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, νέο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής, επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους και όφελος από την μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ρίξει άφθονες ποσότητες χρήματος στην αγορά με κάθε άμεσο και έμμεσο τρόπο ώστε να μετριάσει την ύφεση, κυρίως κατά το 4ο και καθοριστικό τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, οι «ενέσεις ρευστότητας» αυτές έχουν ως στόχο να μην ξεπεράσει η ύφεση το 8%-9%, παρά την εικόνα κατάρρευσης στο τουριστικό κλάδο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των μέτρων που θα ενεργοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τόσο αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί όσο και των νέων που θα παρουσιαστούν από την επόμενη εβδομάδα, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει ακόμη και τα 5- 5.5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως στο πακέτο δεν συνυπολογίζεται το ύψος των δανείων που χορηγούνται στις επιχειρήσεις μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Πηγή: Καθημερινή


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κλείσιμο χωρίς κατεύθυνση για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 5,86 μονάδων (+0,11%) …