Παράλυτος ο Αφροαμερικανός που πυροβολήθηκε πισώπλατα από αστυνομικούς

Από τις διαδηλώσεις της Δευτέρας για την αστυνομική βία στην Κινόσα του Ουισκόνσιν

AP Photo/Morry Gash

Η οργή ξεχειλίζει για μία ακόμη φορά στις ΗΠΑ, καθώς παράλυτος από τη μέση και κάτω έχει μείνει ο Τζέικομπ Μπλέικ, ο Αφροαμερικανός που δέχθηκε πισώπλατα πυρά την περασμένη Κυριακή από αστυνομικούς στην Κινόσα του Ουισκόνσιν, σύμφωνα με τον πατέρα του. Όπως δήλωσε ο πατέρας του θύματος, που επίσης ονομάζεται Τζέικομπ Μπλέικ, «ο γιος μου έχει οκτώ τρύπες από σφαίρες στο σώμα του και οι γιατροί δεν ξέρουν αν η βλάβη είναι αναστρέψιμη».

Κινόσα, Ουισκόνσιν

AP Photo/Morry Gash

Ο Μπλέικ νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση από την Κυριακή ενώ το νέο αυτό περιστατικό αστυνομικής βίας έχει προκαλέσει μεγάλες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στην πόλη που βρίσκεται μεταξύ του Μιλγουόκι και του Σικάγο. Το περιστατικό έγινε γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς βίντεο έδειξε ότι ενώ το θύμα πήγαινε προς το αυτοκίνητό του, ένας από τους αστυνομικούς που τον ακολουθούσαν τον έπιασε από τη φανέλα και τον πυροβόλησε πισώπλατα τουλάχιστον επτά φορές. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, είχε δεχθεί οκτώ σφαίρες.

Μάρτυρες στο περιστατικό ήταν και τα τρία παιδιά του 29χρονου Μπλέικ που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Σοβαρά επεισόδια έγιναν και τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη στην Κινόσα, με τους διαδηλωτές να σπάνε την απαγόρευση κυκλοφορίας και να διαμαρτύρονται για το περιστατικό και την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

Κινόσα, Ουισκόνσιν

AP Photo/Morry Gash

Οι διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της πόλης, φώναζαν συνθήματα όπως «Θέλουμε δικαιοσύνη!» και «Χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη» ζητώντας την τιμωρία των αστυνομικών. Παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να τους απομακρύνουν, οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές, καίγοντας μεταξύ άλλων αυτοκίνητα και ένα απορριμματοφόρο.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …