Η επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου

Αυξημένη είναι η κίνηση των τελευταίων ημερών στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς επιστρέφουν σταδιακά οι αδειούχοι του Αυγούστου. Τα πλοία που επιστρέφουν φαίνεται να είναι πλήρη, με τη διαθεσιμότητα να φτάνει σε ποσοστό 80- 85%.

AP Photo/Thanassis Stavrakis

Οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα προστασίας, ωστόσο κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στο λιμάνι και διεξάγουν δωρεάν τεστ ανίχνευσης του ιού εθελοντικά σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους. 

AP Photo/Thanassis Stavrakis

Την ώρα που η χώρα σημειώνει καθημερινά ρεκόρ στην καταγραφή των ημερήσιων κρουσμάτων, με την Αττική να βρίσκεται στην πρώτη θέση σχετικά με τον αριθμό των θετικών διαγνώσεων, η επιστροφές των αδειούχων αποτελούν μία νέα απειλή στην όξυνση της επιδημίας. 

AP Photo/Thanassis Stavrakis

Αυτό που συστήνεται, ωστόσο, σε όσους ταξίδεψαν πρόσφατα είναι να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και να μην έρθουν σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, καθώς μπορεί να μεταδίδουν τον ιό χωρίς οι ίδιοι να εμφανίζουν συμπτώματα.

AP Photo/Thanassis Stavrakis


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …