Χατζηδάκης σε ΣΚΑΪ για Τουρκία: Κακός σύμβουλος η μεγαλομανία και η αλαζονεία

«Ειρήνη θέλουμε αλλά δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι όσο υπάρχουν προκλήσεις δεν μπορεί προφανώς να υπάρξει μονομερής αποκλιμάκωση και δεν μπορεί να υπάρχουν συζητήσεις με την Άγκυρα.

«Σταματάνε οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις. Είναι έξι λέξεις, όχι παραπάνω. Αυτή είναι η γραμμή μας. Η Ελλάδα έχει δείξει δείγματα γραφής», τόνισε ο υπουργός.

Σχολιάζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου – Οκτάι, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε εξέφρασε την ελπίδα ότι πέρα από τις φωνές και τις προκλήσεις, κάποια στιγμή η Τουρκία θα λάβει σοβαρά υπόψη της τα μηνύματα που στέλνει η διεθνής κοινότητα. Είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή η Άγκυρα «είναι απομονωμένη, είναι μια παραφωνία και έχει μια αναχρονιστική πολιτική που παραπέμπει στον 19ο αιώνα»

«Αν δεν το καταλάβει, η Ελλάδα θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή της αποφασιστικότητας», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «η  μεγαλομανία και η αλαζονεία από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, είναι κακός σύμβουλος, κυρίως για τους ίδιους».

Ο υπουργός Ενέργειας, τόνισε ότι είναι πολύ υψηλό το επίπεδο και η ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και πως «εκεί για να κάνουν το καθήκον τους, αλλά ελπίζουμε να μην χρειαστεί αυτό». 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

"Όχι" ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς - …