Απογείωση κρουσμάτων τον Αύγουστο, έκτακτα μέτρα και καραντίνες

Ως ο χειρότερος μήνας μέχρι στιγμής στην πορεία της νόσου Covid-19 στη χώρα μας αναδεικνύεται ο Αύγουστος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέσα σε έναν μήνα υπερδιπλασιάστηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, παρουσιάζοντας μεγάλη εξάπλωση στα αστικά κέντρα, καθώς και εκτενή διασπορά σε όλη τη χώρα. Επίσης, μέσα στο ίδιο διάστημα, 60 άνθρωποι εξέπνευσαν από τον φονικό ιό.

Συγκεκριμένα, την 31η Ιουλίου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχονταν σε 4.477, οι θάνατοι άγγιζαν τους 206, και οι ασθενείς που ήταν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ήταν μόλις 9.

Αντίθετα, στις 31 Αυγούστου ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκτινάχθηκε σε 10.317 (δηλαδή, 5.840 περισσότερες μολύνσεις σε σχέση με τον Ιούλιο), τα θύματα ανέβηκαν στα 266 (σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και μέχρι τις 3 το μεσημέρι), ενώ οι διασωληνωμένοι πολλαπλασιάστηκαν και έφτασαν στους 36.

Σημειώνεται επίσης πως εντός του Αυγούστου καταγράφηκε ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων: συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26 Αυγούστου οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις ανήλθαν στον αριθμό - ρεκόρ 293.

Σήμερα, τελευταία ημέρα του μήνα, ανακοινώθηκε ξανά τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων (183), με 107 νέες μολύνσεις να καταγράφονται στην Αττική.

Μέτρα κατόπιν εορτής

Η κυβέρνηση, έπειτα από το (χωρίς σχεδιασμό και επαρκείς ελέγχους) άνοιγμα του τουρισμού που συνοδεύθηκε από χαρακτηριστική αδράνεια και παλινωδίες, επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες (ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής) με ημίμετρα και απαγορεύσεις να θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση της νόσου Covid-19 στη χώρα. 

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα αποφασίστηκε να μπουν σε καραντίνα μια δομή ανηλίκων ασυνόδευτων προσφύγων που βρίσκεται στον Βύρωνα Αττικής (όπου εντοπίστηκαν 28 κρούσματα), καθώς και ένας οίκος ευγηρίας στο Μοσχάτο. 

Επίσης, ανακοινώθηκε πως μετά τα Χανιά, και ο νομός Ηρακλείου μπαίνει σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από την 1η έως τις 15 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Στο παραπάνω πλαίσιο, επανεξετάζεται και το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως αρχικά είχε δρομολογηθεί, με τις ενδείξεις να συνηγορούν πλέον πως το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου. H ολομέλεια της επιτροπής των ειδικών έχει συνεχής επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την Τρίτη όπου θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αύριο στις 11:00 η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου

Στο υπουργικό συμβούλιο θα γίνει η εισήγηση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με …