Η κυβέρνηση βάζει «μαχαίρι» στο δώρο Χριστουγέννων

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνει, κατά πληροφορίες, το δώρο Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με αυτές, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας με τις αναστολές και το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία και να προβεί σε περικοπές.

Το σχέδιο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών, προβλέπει ότι το δώρο θα υπολογιστεί με βάση την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ και όχι τον ονομαστικό μισθό των εργαζομένων που βρέθηκαν ή παραμένουν σε αναστολή εργασίας.

Ο εργοδότης θα επιβαρυνθεί με το ποσοστό που του αναλογεί για όσον καιρό οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά και το υπόλοιπο θα το καταβάλει το κράτος, αλλά όχι ολόκληρο. Με ανάλογο τρόπο θα υπολογιστεί και το δώρο Χριστουγέννων και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία. 

Οι πληροφορίες έρχονται μετά την γνωστοποίηση του σχεδιασμού του υπουργείου Εργασίας για απλήρωτες υπερωρίες με τις οποίες οι εργαζόμενοι θα αναπληρώναν τις ώρες που έλειψαν σε περίπτωση υποχρεωτικής καραντίνας. Στον εν λόγω σχεδιασμό, η κυβέρνηση έκανε μισό βήμα πίσω μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν. Ανάλογες αντιδράσεις βέβαια αναμένονται για το ζήτημα του «κουτσουρεμένου» δώρου.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με τοπικές βροχές την Πέμπτη 28.3.2024

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, …