Εκδηλώσεις για όλους, με αποστάσεις και ασφάλεια

Ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τήρηση των μέτρων ασφαλείας ο ΟΠΑΝΔΑ ανακοίνωσε τη τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για αυτόν τον μήνα.

Τον πολιτισμό με την επιστροφή στην πόλη επιχειρεί να συνδυάσει το φθινόπωρο ο Δήμος Αθηναίων κι έτσι ο Σεπτέμβριος βρίσκει την πρωτεύουσα στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος για τη στήριξη του καλλιτεχνικού κόσμου. Εχοντας αξιοποιήσει τους δημοτικούς οργανισμούς και φορείς, τους χώρους και την υποδομή του ο δήμος έχει σχεδιάσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με πολυεπίπεδη θεματολογία για μικρούς και μεγάλους, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Οι καλοκαιρινές βραδιές του Δήμου Αθηναίων υποδέχθηκαν χιλιάδες νέων ανθρώπων που έδωσαν ζωή, χρώμα, ήχους και χαμόγελο στις εκδηλώσεις μας, με ασφάλεια, αποστάσεις και κανόνες. Δεν σταματάμε εδώ. Με την ίδια ασφάλεια, συνεχίζουμε να γεμίζουμε τις μέρες μας με πολιτισμό», δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η αφετηρία είναι και πάλι η Τεχνόπολη στο Γκάζι όπου θα παρελάσουν κορυφαίοι μουσικοί και τραγουδιστές. Παράλληλα, ετοιμάστηκε ένα πρόγραμμα γεμάτο θέατρο, χορό, μουσική και εκδηλώσεις για παιδιά στα θέατρα Γκράβας και Κολωνού, ενώ έχουν σχεδιαστεί δράσεις -όπως δημιουργικά εργαστήρια στο Εργαστήριο ΠΟΙΩ (Maker Space) και στο Athens Digital Lab -, ψηφιακές αρχιτεκτονικές διαδρομές στην πόλη από το Athens Culture Net, ψηφιακό κυνήγι θησαυρού εν όψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών σε συνεργασία με την Ενωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EUNIC), εικαστικές και άλλες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στην πόλη.

Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ετσι οι συστάσεις ορίζουν πως κατά την άφιξη στο θέατρο κρατάμε αποστάσεις και αποφεύγουμε τον συνωστισμό και προσερχόμαστε στο θέατρο τουλάχιστον μία ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης. Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, την παραμονή και την έξοδο από το θέατρο. Κατά τη διάρκεια της παράστασης (διάλειμμα δεν θα υπάρχει) καθόμαστε μόνο στις θέσεις όπου υπάρχει σήμανση και δεν αλλάζουμε θέση. Μετά το πέρας της παράστασης ακολουθούμε τις οδηγίες των εργαζομένων για την τμηματική έξοδο από το θέατρο.

Παυλίνα Βουλγαράκη, Αλκίνοος Ιωαννίδης & Νατάσα Μποφίλιου

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, την Κυριακή (6/9) στην Τεχνόπολη εμφανίζεται η Παυλίνα Βουλγαράκη και ακολουθούν οι: Μποφίλιου, Καραμουρατίδης & Ευαγγελάτος (Δευτέρα 7/9), ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ (Τρίτη 8/9), Χαΐνηδες (Τετάρτη 9/9), Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης (Πέμπτη 10/9), Χατζηφραγκέτα the band (Παρασκευή 11/9), Γιώτα Νέγκα (13/9), Αννα Βίσση (14/9), ΜΕΛΙSSES (16/9), Αλκίνοος Ιωαννίδης (17/9), Βιμ Μέρτενς (19/9), Ελεονώρα Ζουγανέλη (20/9).

Στο θέατρο Κολωνού, απόψε ο Γιώργης Χριστοδούλου παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι», την Κυριακή (6/9) δίνεται συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων σε μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα, ενώ στον ίδιο χώρο αναμένονται: «Fly Me To The Moon»-Big Band Δήμου Αθηναίων με την Αναστασία Ζαννή (8/9), «Ο Καραγκιόζης και ο Ταρζάν στο κυνήγι του θησαυρού» από τον θίασο του Τάσου Γεωργίου (9/9), συναυλία Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων με τον Μπάμπη Τσέρτο (11/9), Παυλίνα Βουλγαράκη (14/9), «Οι Μάρτυρες των Αθηνών» σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη (24/9), «Αμλετ Β'» του Σάμιουελ Μπόμπρικ (διασκευή Β. Κυριακίδη-σκηνοθεσία Ε. Μεράβογλου, 27/9), παράσταση μελοποιημένης ποίησης με τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη (28/9), «Το Ανάκτορο στην Ανω Τούμπα» του Π. Μέντη με την Ελένη Γερασιμίδου σε σκηνοθεσία Αγγ. Ξένου (7/10) κ.ά.

Τέλος, στο θέατρο Γκράβας αναμένονται: «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παράβα, Στάθη Τσεμπερλίδη από το ParaMana Puppet Theatre (4/9), «ΝτοΝτοΡεΜιθούλης» από την ομάδα ΤΙΚ ΤΑΚ ΝΤΟ (6/9), «Οι θαλασσιές οι χάντρες»-Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο (9/9) και άλλα.

🔴 INFO: Πληροφορίες εδώ.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία

Αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει για την …