Εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά - Τραυματίστηκε δημοσιογράφος

Στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου και εν μέσω του τοπικού lockdown στα Χανιά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο της 5ης Μεραρχίας όπου στεγάζεται η κατάληψη Rosa Nera και κατέλαβαν το κτίριο ενώ μέσα βρίσκονταν 16 άτομα τα οποία και συνελήφθησαν.

Αυτή την ώρα σημειώνεται ένταση στην περιοχή καθώς η αστυνομία έχει αποκλείσει τα δύο στενά δρομάκια που οδηγούν στο κτίριο  ενώ δεκάδες διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα ενώ προκλήθηκαν επεισόδια όταν συγκεντρωμένοι εμπόδισαν αυτοκίνητα των συνεργείων που καθαρίζουν τον χώρο να αποχωρήσουν από το σημείο.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης τραυματίζοντας την δημοσιογράφο της ΕΡΑ Χανίων Σοφία Θεοδωράκη, που βρισκόταν στο σημείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των συλληφθέντων, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, βρίσκονται και μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνταν στο κτίριο.  Για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Για το συγκεκριμένο κτίριο, που ιδιοκτησιακά ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχουν εδώ και χρόνια εκπονηθεί σχέδια εκποίησής του και δημιουργίας ξενοδοχείου με πρωτεργάτη τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου και νυν υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη. 

Η κατάληψη Rosa Nera λειτουργεί επί 16 χρόνια.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …