Νύχτα αγωνίας από τις πυρκαγιές στην Κεφαλονιά

Μεγάλη δασική πυρκαγιά ξέσπασε στην Κεφαλονιά, στην περιοχή Αννινάτα. Για την κατάσβεσή της αργά τη νύχτα της Παρασκευής ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν πολλές εστίες φωτιάς και έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο inkefalonia.gr, αργά τη νύχτα ξέσπασαν νέες εστίες φωτιάς στην περιοχή του Ελειού, στο Καπανδρίτι, την Αγία Ειρήνη και τα Καμπιτσάτα. 

Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σήμερα στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τη Πυροσβεστικής στα Αννινάτα επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από τη Δυτική Ελλάδα και η 1η ΕΜΑΚ. Επίσης, στο έργο τη κατάσβεσης συμβάλλουν και Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι και στην περιοχή Χελμάτα, της Κεφαλονιάς, σε δασική έκταση. Η φωτιά απείλησε προς στιγμήν τις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού, αλλά χάρη στη έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και ήδη βρίσκεται σε ύφεση.

Στο σημείο επιχειρούσαν από νωρίς 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος.

Πυρκαγιές και στη Μεσσηνία

Δύο δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν και στη Μεσσηνία.

Μία σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Χρυσοκελαριά του Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας, η οποία πάντως δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. 

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1301954312571179008

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Φωτ. αρχείου

EUROKINISSI-ΤΑΚΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

Το μεσημέρι πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στον Άγιος Νίκωνα Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, η οποία το βράδυ ήταν σε ύφεση. 

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου και 6 οχήματα.

 



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …