Εκαψαν τις μάσκες στα Χανιά - Συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Από τη συγκέντρωση κατά της χρήσης μάσκας στο σχολείο. Ηράκλειο 06/09/2020.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο διαδηλώνοντας εναντίον της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία. Στα συνθήματα που κυριάρχησαν στις συγκεντρώσεις ακούστηκαν προτροπές όπως «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», «όχι στα υποχρεωτικά εμβόλια, στις μάσκες και τα τεστ», «αναπνέω ελεύθερα, είναι δικαίωμά μου» κτλ.

Στα Χανιά μάλιστα υπήρχε και μουσική υπόκρουση με τοπικό συγκρότημα ενώ οι συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές και έκαψαν μάσκες σε μια συμβολική κίνηση… ανυπακοής. 

Ειδικά πάντως για τις δύο από τις τρεις πόλεις, τα Χανιά και το Ηράκλειο, όπου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα προέκυψε σοβαρό ζήτημα παραβίασης από τους συγκεντρωμένους καθώς σχεδόν κανείς από αυτούς δεν φορούσε μάσκα, με κάποιους να έχουν φέρει μαζί και τα παιδιά τους.

Στο Ηράκλειο, η αστυνομία έκανε γνωστό πως σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος των διοργανωτών της διαδήλωσης. Ωστόσο, σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις δεν υπήρξε αστυνομική παρουσία και έλεγχοι ώστε να επιβληθούν επί τόπου πρόστιμα όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις ελέγχων. 

Από τη διαδήλωση στο Ηράκλειο κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία αφορά σε παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο και υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. 

Από τη συγκέντρωση κατά της χρήσης μάσκας στα Χανιά.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …