Βορίδης: Τέλος στο μαρτύριο των κτηνοτρόφων Τυρνάβου-Αποζημιώσεις για καταρροϊκό πυρετό

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με απόφαση την οποία υπέγραψε δίνει τέλος στην αγωνία των κτηνοτρόφων του Τυρνάβου, το ζωϊκό κεφάλαιο των οποίων επλήγη το 2014 από καταρροϊκό πυρετό.

Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει την ενίσχυση των κτηνοτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με το ποσό των 251.970 ευρώ και αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης του κ. Βορίδη για επίλυση του χρονίζοντος αυτού ζητήματος, διευθετώντας οριστικά ένα ζήτημα που ταλαιπώρησε τους κτηνοτρόφους της περιοχής του Τυρνάβου κυρίως, για έξι και πλέον έτη.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων ελήφθη με τροπολογία που συμπεριέλαβε ο Υπουργός στο «ερανιστικό νομοσχέδιο» το οποίο ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2020. 

Παράλληλα, με άλλες αποφάσεις που υπέγραψε ο κ. Βορίδης για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων έχει πληγεί από καταρροϊκό πυρετό και υπέρ της εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της πατρίδας μας, καθορίζεται η διάθεση  ποσού 103.347,68 ευρώ το οποίο θα διατεθεί σε κτηνοτρόφους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κορινθίας, Μαγνησίας και Ροδόπης.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για οικονομικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις προς του πληγέντες κτηνοτρόφους ανέρχεται σε 355.317,68 ευρώ.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …