Δεύτερη νύχτα απόγνωσης στη Μόρια

(AP Photo/Petros Giannakouris)

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο νησί μετά από τα δύο νέα πύρινα μέτωπα, σε σημεία που δεν είχαν καεί από τη χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά.

Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες διέμεναν στα συγκεκριμένα τμήματα εγκατέλειψαν τις σκηνές τους και προστέθηκαν στις χιλιάδες των άστεγων που βρίσκονται από χθες κατά μήκος του δρόμου Μυτιλήνης - Παναγιούδας.

Οι πρόσφυγες που προσπαθούν να βρουν καταφύγιο επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όμως οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν τους επιτρέπουν να βρεθούν κοντά στην είσοδο της πόλης.

(AP Photo/Petros Giannakouris)
(AP Photo/Petros Giannakouris)

Τα δύο μέτωπα ξέσπασαν έξω από το ΚΥΤ, στο νότιο και ανατολικό τμήμα της Μόριας, το οποίο δεν είχε καεί χθες. Σε αυτό το σημείο, νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είχε ενημερώσει πως θα στηθούν περισσότερες σκηνές για να μείνουν όσοι βρέθηκαν στον δρόμο από τα χθεσινά περιστατικά.

Μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τη φωτιά να καίει πίσω του στο βάθος: «Είμαστε στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και συμβαίνει πάλι. Δύο μεγάλες εστίες φωτιάς. Η μια δεξιά και η άλλη στο τμήμα 9 που είναι εκτός ελέγχου. Μετά τη χθεσινή φωτιά, ορισμένοι επέστρεψαν σήμερα, αλλά τώρα εκκενώνεται πάλι ο καταυλισμός, δεν είναι ασφαλές το μέρος. Ο κόσμος πρέπει να φύγει αμέσως. Ασφαλής εκκένωση, μετεγκατάσταση στην ενδοχώρα ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Φτάνει πια».

Ανησυχία, ωστόσο, προκάλεσε η είδηση ότι στην Μυτιλήνη έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακροδεξιές ομάδες, περιπολώντας στην πόλη, όπου, βέβαια, δεν κυκλοφορούν πρόσφυγες.

Διαμαρτυρίες κατοίκων, «όχι» από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η ένταση είναι μεγάλη στο νησί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και κάτοικοι και επιχειρηματίες εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο επανεγκατάστασης προσφύγων στη Μόρια ή μεταφοράς τους σε άλλα σημεία του νησιού.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, εξέδωσε ανακοίνωση από το απόγευμα της Τετάρτης θέτοντας βέτο για νέες δομές στη Λέσβο, ενώ λίγο αργότερα και ο δήμαρχος Μυτιλήνης απάντησε αρνητικά στις κυβερνητικές προτάσεις.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τους χιλιάδες άστεγους από τη χθεσινή πυρκαγιά.

Όλο το χρονικό της τραγωδίας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή στην Θήβα

Οι δυο τους αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων …