Η κυβέρνηση πάει να εφαρμόσει το νόμο-γύψο στην πορεία των καλλιτεχνών

Μπορεί η υπ. Πολιτισμού να αδιαφορεί παγερά για τα αιτήματα των εργαζομένων στον πολιτισμό, αλλά ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης και η αστυνομία έδειξαν από χθες, Τετάρτη, το ενδιαφέρον τους για την ανακοινωμένη σημερινή (10 Σεπτέμβρη) διαδήλωση της ΠΟΘΑ, ζητώντας τον περιορισμό της σε «τμήμα» του δρόμου.

Όπως τονίζει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, χθες Τετάρτη «ενημερωθήκαμε από την Ελληνική Αστυνομία ότι η πορεία από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να περιοριστεί σε τμήμα του δρόμου. Φαίνεται ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης που είναι ανύπαρκτα όταν χρειάζεται να φτιάξει προστατευτικό πλαίσιο για τον Πολιτισμό και να θεσπίσει κανόνες λειτουργίας, ενεργοποιούνται ταχύτατα όταν είναι να καταστείλει την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας».

Συγκεκριμένα η ΠΟΘΑ αναφέρει:

«H πρώτη συγκέντρωση στην οποία θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του νέου νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Μετά από την απόλυτη αδιαφορία που βιώσαμε από το υπουργείο Πολιτισμού τους τελευταίους έξι μήνες, ο χώρος του πολιτισμού απέκτησε μια θλιβερή πρωτιά. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος γίνεται η πρώτη συλλογικότητα που υφίσταται όσους περιορισμούς προβλέπει ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις.

Ενημερωθήκαμε από την Ελληνική Αστυνομία ότι η πορεία από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να περιοριστεί σε τμήμα του δρόμου. Φαίνεται ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης που είναι ανύπαρκτα όταν χρειάζεται να φτιάξει προστατευτικό πλαίσιο για τον Πολιτισμό και να θεσπίσει κανόνες λειτουργίας, ενεργοποιούνται ταχύτατα όταν είναι να καταστείλει την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Σας καλούμε όλους δίπλα μας. Σας χρειαζόμαστε για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι ο Πολιτισμός δεν φιμώνεται, δεν περιορίζεται, δεν καταστέλλεται. Ο Πολιτισμός είναι το οξυγόνο την κοινωνίας και, πολιτισμένα, θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Κι αν κάτι δεν είναι ο Πολιτισμός, σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για να πειραματίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι αντιξοότητες παρόλα αυτά, μας πεισμώνουν. Γι αυτό δίνουμε πιο ενωτικά, μαζικά και δυναμικά από ποτέ ένα βροντερό «παρόν» αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, στα Προπύλαια, για να διαδηλώσουμε με φαντασία, ευρηματικότητα και Πολιτισμό ότι δεν κάνουμε πίσω.

Συνάδελφοι, παρακαλούμε να προσέλθετε, φορώντας μάσκες. Η χρήση της μάσκας, όπως άλλωστε και η τήρηση αποστάσεων, είναι απαραίτητη ως μέτρο προφύλαξης της υγείας όλων μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε τον Πολιτισμό ζωντανό».

καλλ

καλλλ

καλ

καλ

καλλιτε


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …