Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Μόριας στο Βερολίνο

Το σύνθημα Leave no one behind (Μην μείνει κανένας πίσω) κυριάρχησε στις σημερινές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο για την εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού στη Μόρια, μετά τις δραματικές εικόνες καταστροφής από την πυρκαγιά.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους σχετικά με τις πολιτικές που ασκεί η Γερμανία αλλά και τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη, αδιαφορώντας για την κατάσταση στην οποία ζουν πρόσφυγες και μετανάστες στους καταυλισμούς της Ελλάδας.

 

Οι διαδηλωτές έβαλαν στο στόχαστρο τη γερμανική κυβέρνηση η οποία αρνείται να δεχτεί αιτούντες ασύλου από την Ελλάδα και «κλείνει τα μάτια» στην ανθρωπιστική κρίση που εκτελείται στα ελληνικά νησιά. Απαίτησαν την άμεση εκκένωση του καταυλισμού και την υποδοχή των ανθρώπων στη χώρα, ενώ 140 γερμανικές πόλεις και κρατίδια έχουν δηλώσει την ετοιμότητά τους ώστε να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν όσους μένουν στον καταυλισμό της Λέσβου.

Πάνω από 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο, σύμφωνα με το διεθνές κίνημα Seebrücke, ενώ την ίδια ώρα έγιναν πορείες σε περισσότερες από 20 πόλεις της Γερμανίας. Τα συνθήματα αφορούν την άμεση εκκένωση της Μόριας και όλων των καταυλισμών, την έγκριση ασύλου στους πρόσφυγες και τη μεταφορά τους σε ασφαλή μέρη, με σωστό καταμερισμό στα κράτη της Ευρώπης. Σιωπηλή διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και έξω από το κοινοβούλιο, με μέλη της ομάδας GreensEFA να κρατούν χαρτιά στα οποία ήταν γραμμένα τα συνθήματα «Evacuate Moria Now», «Leave no one behind» και «How much is enough».

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …