19 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Η επέτειος των 19 χρόνων από το γεγονός που, κατά πολλούς, άλλαξε τον δυτικό κόσμο, τιμάται σήμερα στις ΗΠΑ, με εκδηλώσεις μνήμης. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις αποτέλεσαν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 21ου αιώνα. Εικόνες από τις τραγικές σκηνές που έζησαν οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών επανέρχονται σήμερα στο προσκήνιο, θυμίζοντας το τραγικό αυτό γεγονός που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους.

AP Photo/ William Kratzke

Δύο αεροπλάνα πέφτουν πάνω στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου με διαφορά 20 λεπτών, προκαλώντας χάος και πανικό. Όσοι κατάφεραν να σωθούν τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν. Οι υπόλοιποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στα κτίρια και ορισμένοι για να σωθούν πηδούν από τα παράθυρα.

AP Photo/Richard Drew
(AP Photo/Daniel Hulshizer

 Ακόμη δύο ακόμη αεροπειρατείες σημειώθηκαν την ίδια ημέρα με το πρώτο αεροσκάφος να πέφτει πάνω στο Πεντάγωνο και το δεύτερο, που είχε στόχο τον Λευκό Οίκο, να αποτυγχάνει, καθώς οι επιβάτες επιτίθενται στους αεροπειρατές, με αποτέλεσμα να συντριβεί νοτιοδυτικά της Πενσυλβάνια, παρασύροντας στον θάνατο όλους τους επιβαίνοντες.

Εικόνα από το φλεγόμενο Πεντάγωνο

AP Photo/Tom Horan

AP Photo/Susan Walsh

Οι εικόνες της καταστροφής θα μεταδοθούν σε ολόκληρο τον κόσμο, σηματοδοτώντας το μεγαλύτερο σκηνικό τρομοκρατικής επίθεσης. Ο κόσμος ύστερα από εκείνη την ημέρα θα αλλάξει, δημιουργώντας ένα οριστικό ρήγμα, ενώ τόσο η πολιτική όσο και η κοινωνική ζωή της Δύσης θα αλλάξει. 

EUROKINISSI
AP Photo/Bill Farrington

 Σήμερα, οι τελετές μνήμης στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένες λόγω της πανδημίας και θα επιτραπεί η είσοδος σε μικρές ομάδες ατόμων. O Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντίπαλός του στις εκλογές, Τζο Μπάιντεν, παρευρέθηκαν σε ξεχωριστές εκδηλώσεις. 

Έπαρση Αμερικανικής σημαίας στο Πεντάγωνο

AP Photo/J. Scott Applewhite

Ο Ντόναλντ Τραμπ τίμησε τα θύματα με την παρουσία του στο Εθνικό Μνημείο της πτήσης 93, στην Πενσυλβάνια, στην οποία έχασαν τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες, προσπαθώντας να αποτρέψουν τους τρομοκράτες.

AP Photo/Alex Brandon

Ο Τζο Μπάιντεν βρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σημείο των Δίδυμων Πύργων, όπου οι οικογένειες των θυμάτων ανέφεραν τα ονόματα των 3.000 θυμάτων της τραγικής ημέρας.

AP Photo/Mary Altaffer


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …