Μεγαλειώδης η συμμετοχή του κόσμου του Θεάματος Ακροάματος στη χθεσινή κινητοποίηση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος χαιρετίζει με ενθουσιασμό όλους όσοι συμμετείχαν χθες, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στην τεράστια πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού, την οποία συνδιοργάνωσε με άλλους φορείς και σωματεία του χώρου. Ταυτόχρονα, όμως, αντιλαμβάνεται την ευθύνη που συνοδεύει μία τόσο αθρόα συμμετοχή εργαζομένων οι οποίοι, ενόψει και της χειμερινής περιόδου, ανησυχούν ακόμα περισσότερο για ό,τι μέλει γενέσθαι και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Η επιτυχημένη διοργάνωση της διαμαρτυρίας, της πρώτης για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο, έγκειται φυσικά και στο ότι όλος αυτός ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια για να βαδίσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου διαδηλώνοντας την αγωνία του, σεβάστηκε τους υγειονομικούς κανόνες και αντέταξε τον πολιτισμό του, τη φαντασία, την ευρηματικότητα και το ταλέντο του ακόμα και στα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στη διοργάνωση βάσει του νέου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις. Ο όγκος της πορείας δεν επέτρεψε βέβαια την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Απομένει να αντιληφθεί και το Υπουργείο Πολιτισμού τον όγκο και το πείσμα των διαμαρτυρόμενων. Να αντιληφθεί ότι η ελλειμματική του πολιτική μέτρων για τον κορονοϊό και η ολιγωρία του στην ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης των προβλημάτων και ενόψει της χειμερινής καλλιτεχνικής περιόδου, αφήνει ακάλυπτη και ανασφαλή την συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στον χώρο.

Η χθεσινή συμμετοχή αποδεικνύοντας ακόμα ισχυρότερη αποφασιστικότητα και πείσμα στέλνει, όμως, προς όλους το μήνυμα ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί η επιβίωση και οι αξιοπρεπείς όροι εργασίας και του τελευταίου εργαζομένου στον Πολιτισμό.

Η Π.Ο.Θ.Α. δεσμεύεται απέναντι σ’ όλο αυτό τον κόσμο της εργασίας ότι θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις διεκδικήσεις του χώρου, μέχρι να υπάρξει ικανοποιητική λύση για όλους ανεξαιρέτως.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …