Πιερρακάκης ΣΚΑΪ100,3: 12ψήφιος προσωπικός αριθμός-Θυρίδα πολίτη-Τέλος φαξ Δημόσιο

Ένα από τα 232 άρθρα του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης περιλαμβάνει την κατάργηση του φαξ στο Δημόσιο καθως υπάρχει η ανάγκη να περάσουμε σε νέες τεχνολογίες έκανε γνωστό μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Τόνισε ότι θα υπάρξει σύντομα μεταβατική περίοδος ενώ εναλλακτικά θα δημιουργηθεί η θυρίδα του πολίτη που θα είναι ένα ψηφιακό γραμματοκιβώτιο.

Για παράδειγμα όπως ανέφερε, μια υπεύθυνη δήλωση που επιθυμείς να σταλεί σε μια υπηρεσία, δεν θα χρειάζεται να κάνεις ο ίδιος τη διαδικασία μέσω του gov.gr αλλά θα υπάρχει ήδη στην θυρίδα σου.

Σημείωσε παράλληλα ότι νομοθετείται στην Ελλάδα ο προσωπικός αριθμός που θα είναι 12ψηφιος, θα έχει ως βάση του το ΑΦΜ και άλλα τρία ψηφία και θα αναγράφεται και στις νέες ταυτότητες.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 18.4.2024

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά …