Στο Καστελόριζο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επίσκεψη της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο στο πλαίσιο των εορτασμών για την 77η επέτειο για την απελευθτέρωση του νησιού την Κυριακή 13 Σεπτεμβίου 2020

EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσκεψη στο Καστελόριζο πραγματοποιεί σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή  την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

Η κα Σακελλαροπούλου παρέστη σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Μεγίστης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του νησιού.

EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΠτΔ  θα επισκεφθεί πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, και θα καταθέσει στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα.

EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού, εκπροσωπούν, από την κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, από τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Δωδεκανήσων Βασίλης Υψηλάντης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός και από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης.

Το πρωί της Δευτέρας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη θεία λειτουργία για την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο σχολείο του νησιού.

Η επίσκεψη της ΠτΔ στο νησί έρχεται σε μια συγκυρία όπου οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας βρίσκονται «στο κόκκινο» εδώ και καιρό, με την περιοχή του Καστελόριζου να βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο των τουρκικών βλέψεων.

Σήμερα πάντως έγινε γνωστό ότι το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις πλέει με κατεύθυνση προς το λιμάνι της Αττάλειας, καθώς η Navtex για σεισμικές έρευνες που είχε εκδώσει η Άγκυρα για το διάστημα 2-12 Σεπτεμβρίου δεν ανανεώθηκε.

Για θετικό βήμα μίλησε ο Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή στην Θήβα

Οι δυο τους αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων …