Απολύθηκε εθνοφύλακας που «ανυπομονούσε» να πυροβολήσει πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Να πυροβολήσει πρόσφυγες και μετανάστες ονειρευόταν εθνοφύλακας από την Καλλονή Λέσβου, όπως ο ίδιος ουσιαστικά ομολόγησε.

Σε ανάρτησή του στο Facebook δημοσιεύει φωτογραφία του με στολή παραλλαγής και όπλο, την οποία συνόδευσε με το εξής σχόλιο: «εδώ είμαι στο πεδίο βολής που στήνουν τις σκηνές… ανυπομονώ πότε θα ξανακάνουμε βολή αυτή τη φορά με φυσικούς κινούμενους στόχους».

Προφανώς δεδομένης της συγκυρίας στη Λέσβο με το προσφυγικό, αφού πίσω από το συγκεκριμένο πεδίο βολής στήνεται νέος πρόχερος καταυλισμός, η σκέψη όλων πάει στο ότι εννοεί τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Έπειτα απ' τη φασιστική αυτή κίνηση ακολούθησε η απόλυση του από το Τάγμα Εθνοφυλακής στο οποίο ανήκε, με απόφαση του υποστρατήγου διοικητή του Στρατιωτικού Σχηματισμού, «ως μη δυνάμενος να επιστρέψει στην Εθνοφυλακή».

Η απόλυσή του έγινε σύμφωνα με άρθρο στον κανονισμό εθνοφυλακής για λόγους απείθειας ή ασφάλειας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος εθνοφύλακας παρέδωσε, από χθες το απόγευμα, το όπλο του, ενώ από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή ζητήθηκε και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. 

Στο μεταξύ φρόντισε να διαγράψει τον λογαριασμό του στο Facebook μετά τον σάλο, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «Στο Νησί».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,06%, στα 175,44 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Πάντως η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο για έκτη συνεδρίαση στη διάρκεια των οποίων ο …