Δεύτερη ημέρα αστυνομικής επιχείρησης στον Καρά Τεπέ

Περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες έχουν ήδη στοιβαχτεί στο νέο καταυλισμό που δημιουργήθηκε μετά την καταστροφή της Μόριας.

Χωρίς εντάσεις, αλλά… υποχρεωτικά συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο νέο καταυλισμό στον Καρά Τεπέ της Λέσβου.

Για δεύτερη ημέρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εξαναγκάζουν εκείνους που έχουν μείνει άστεγη για δέκα ημέρες μετά τις δραματικές πυρκαγιές να συνωστιστούν μπροστά στην είσοδο του Καρά Τεπέ προκειμένου να περάσουν από τα απαραίτητα τεστ και να εισέλθουν στο νέο καταυλισμό.

Το γεγονός ότι μέχρι χθες είχαν καταγραφεί περισσότερα από 130 κρούσματα κορονοϊού καταδεικνύει και το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την κατάσταση που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες.

Μέχρι χθες είχαν εισέλθει στον καταυλισμό περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ από σήμερα το πρωί έχουν μπει περισσότερα από 1.000 άτομα.

Οι αρχές έχουν ενημερώσει ότι θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες με στόχο να μπουν στον Καρά Τεπέ όλοι οι μετανάστες που βρέθηκαν εκτός Μόριας μετά τις πυρκαγιάς

Πλέον το βασικό ζητούμενο είναι να πειστούν οι περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή «μύλος του Μουζάλα» όπου ήδη έχει φτιαχτεί από τους ίδιους ένας πρόχειρος καταυλισμός, αλλά κυρίως να εντοπιστούν και οι περίπου 1.500 που υπολογίζεται ότι βρίσκονται στα βουνά της Μόριας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …