ΟΑΕΔ: 1.090.000 άνεργοι τον Αύγουστο. Μόνο 143.000 οι επιδοτούμενοι άνεργοι!

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ΟΑΕΔ!

Ρεκόρ ανεργίας παρουσίασε πάλι ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας, παρά τα προγράμματα επιδότησης!

Σύμφωνα με την Έκθεση που ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον Αύγουστο 2020, ο αριθμός των ανέργων εκτινάχθηκε σε 1.090.133 ανθρώπους, εκ των οποίων 1.036.582 αναζητούν εργασία και οι 53.551 δηλώνουν ότι δεν αναζητούν εργασία, όπως φαίνεται από τον παρακάτω Πίνακα 1 (σελ. 4 Έκθεσης του ΟΑΕΔ).

Εξάλλου, όπως προκύπτει από τον ανωτέρω πίνακα οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι μόλις 143.005 άνθρωποι!!

Όπως είχαμε αναφέρει και στην από 13-9-2020 ανακοίνωσή μας, η μείωση κατά 0,90% των εισφορών (άρθρο 48 ν. 4670/2020), αλλά πολύ περισσότερο η περαιτέρω μείωση τριών μονάδων για το 2021 που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα στερούν από φτωχές οικογένειες εργαζομένων πολύτιμα (αν και μικρά) κοινωνικά επιδόματα, όπως και το επίδομα ανεργίας!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ παρακολουθεί στενά όλα τα στοιχεία που δημοσιεύονται από τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς Οργανισμούς για την ανεργία και για την απασχόληση στην πατρίδα μας και θα μείνει συνεπής στην αντικειμενική και επιστημονική ενημέρωση των πολιτών, όπως κάνει άλλωστε εδώ και πάνω από μια δεκαετία!

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή

Πρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …