Γεννηματά: Η κυβέρνηση ασχολήθηκε με επικοινωνία και όχι σχέδιο πανδημίας

Σφοδρές επικρίσεις στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Η κυβέρνηση έδωσε το μήνυμα χαλαρότητας και άφησε το ΕΣΥ στην τύχη του», ανέφερε και καταλόγισε ως πρώτο λάθος το γεγονός ότι άνοιξε άνευ όρων τη χώρα. «Έδωσε ένα μήνυμα χαλαρότητας, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τα στελέχη του, ο δήμαρχος Αθηναίων, που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις με συνωστισμό, χωρίς μάσκες, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

«Δεν ασχολήθηκαν για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ανοίξουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να κάνουν έγκαιρα τις προκηρύξεις για να προσλάβουν το προσωπικό που απαιτείται για να λειτουργήσουν οι μονάδες αυτές. Ακόμα και οι μονάδες που γίνονται από τις δωρεές δεν έχουν ενεργοποιηθεί και οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις των γιατρών γίνονται τώρα. Δεν έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό για να λειτουργήσουν τις μονάδες και δεν φτιάχτηκαν τα κινητά συνεργεία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Άφησαν το ΕΣΥ στην τύχη του και σήμερα καταρρέει. Το αποτέλεσμα είναι να μεταφέρονται όλα τα περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα και μένουν τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς ενίσχυση μόνο για τα COVID 19 περιστατικά», πρόσθεσε.

Όμως, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, καθώς κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε έξι μήνες με ευθύνη της γιατί «ασχολήθηκε μονάχα με την επικοινωνία και με την προετοιμασία της να κάνει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Άφησε όλα τα προβλήματα και προσπάθησε να τα κρύψει κάτω από το χαλί και -πολύ χειρότερα- δεν ασχολήθηκε για να τα λύσει. Δεν υπήρξε σχέδιο και προετοιμασία ούτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ ούτε για το δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ούτε για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια ούτε για την αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς».

Έντονες ήταν οι επικρίσεις της και για την τακτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας και την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών. «Δεν εμπιστεύομαι την μυστική διπλωματία και την κρυφή ατζέντα. Αναπάντητα έχει αφήσει τα ερωτήματα ο κ. Μητσοτάκης, και στη Βουλή και εκτός Βουλής. Μίλησε ο ίδιος για έγγραφη συμφωνία, για την οποία δεν μας ενημέρωσε ποτέ. Η έγγραφη συμφωνία δεν έχει σχέση με διερευνητικές», τόνισε η κ. Γεννηματά, ενώ επεσήμανε ότι οι διερευνητικές δεν είναι διαπραγμάτευση, δεν απαιτούν έγγραφη συμφωνία.

Όπως υποστήριξε, «η έγγραφη συμφωνία σημαίνει ότι υπάρχει πλαίσιο διαλόγου. Πού το πάει ο κ. Μητσοτάκης; Μιλάει για άνευ όρων διάλογο με την Τουρκία και μας το κρύβει; Η Τουρκία είναι φανερό ότι έχει μία οθωμανική στρατηγική. Ο διάλογος με την Τουρκία δεν γίνεται να ξεκινάει την επόμενη μέρα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με το Oruc Reis να τριγυρνά και να επιχειρεί να γκριζάρει περιοχές για να ενισχύει τα δικά τους επιχειρήματα».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι χρειάζεται ξεκάθαρη γραμμή από την ελληνική πλευρά και υπογράμισε πως το Κίνημα Αλλαγής και η γενικότερα «η παράταξή μας ήταν πάντα υπέρ του διαλόγου αλλά χωρίς εκβιασμούς, χωρίς το περίστροφο από την πλευρά της Τουρκίας στο τραπέζι και μοναδικό θέμα την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ». Ζήτησε, δε, από την κυβέρνηση «να θεσμοθετηθούν άμεσα στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συγκεκριμένες κυρώσεις με ρήτρα άμεσης, αυτόματης εφαρμογής στην επόμενη κίνηση του Ερντογάν».

Σχετικά με τους πληγέντες από τις πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας, τις οποίες επισκέφθηκε χθες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλγής σημείωσε πως δεν αρκούν τα μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα οποία δεν πρέπει να μπλέξουν στη γραφειοκρατία, να μην καθυστερήσουν και να εφαρμοστούν άμεσα. «… το δεύτερο και σημαντικότερο είναι, ότι η περιοχή για να επανέλθει χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Ένα σχέδιο, που θα ξεκινά από τη στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των αγροτών», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …