Κι άλλη «δοκιμασία» για Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη

Λίγες μέρες μετά τις τεράστιες καταστροφές που άφησε πίσω του ο «Ιανός», νέα κακοκαιρία αναμένεται στη Δυτική Ελλάδα και βρίσκει σε απόγνωση τις ήδη πληγείσες περιοχές σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, οι οποίες μετρούν σοβαρές ζημιές σε χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις. 

Πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος στην Κέρκυρα

Σήμερα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στη βόρεια κυρίως Κέρκυρα, όπου έπεσαν δέντρα σε δρόμους και σε στύλους της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να κοπεί η ηλεκτροδότηση προσωρινά. Η πυροσβεστική δέχτηκε από το πρωί αρκετές κλήσεις για παρεμβάσεις.

Επίσης, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας αποφάσισε να παραμείνει κλειστό το σχολείο στην Κασσιώπη με τα μαθήματα να σταματούν νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα στο γυμνάσιο, για προληπτικούς λόγους.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνεχίζονται σε Κέρκυρα και Παξούς, ενώ αναμένεται να συνοδεύονται, πρόσκαιρα, από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Σημαντικά ύψη βροχής σε Βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο

Από τη μεριά της, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν την Τετάρτη με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο (βλ. παρακάτω πίνακα).

Και την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες αλλά και ισχυρούς ανέμους θα έχουμε στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Ανατολική Στερεά, στην δυτική Πελοπόννησο, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Κυκλάδες, Κρήτη και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 20.4.2024

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο …