TOP 10 media: Έχουμε νικητή!

● Σταματήστε ό,τι κι αν κάνετε, έχουμε νικητή. Μυρένα Σερβιτζόγλου στο Liberal. Εγραψε το κορυφαίο: «Τι κοινό έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ελληνική σημαία που κυματίζει στο ύψωμα πάνω από το Καστελόριζο; Και τα δύο σε κάνουν να αισθάνεσαι υπερηφάνεια».

● Νέα λίστα Πέτσα από την κυβέρνηση, πάλι θα μοιράσει χρήματα στα ΜΜΕ. Πώς ένα μαγαζί της νύχτας πληρώνει για να έχει προστασία; Το ίδιο κάνει και η κυβέρνηση. Αγοράζει προστασία και κάλυψη. Κι αν εσείς εδώ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τα διαβάζετε και τα γνωρίζετε, σε άλλα ΜΜΕ ο κόσμος διαβάζει, βλέπει και ακούει για μια υπέρκομψη κυβέρνηση που διαχειρίζεται με επιτυχία όλα τα θέματα που της προκύπτουν.

● «Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έστειλε φάκελο με βόμβα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και σκοτώθηκε ο υπασπιστής του», έλεγε προχθές στον αέρα του ΣΚΑΪ 100.3 ο Νότης Παπαδόπουλος. Από την Αστυνομία είχε διαρρεύσει, τότε, πως οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να απομονώσουν δακτυλικό αποτύπωμα πάνω σ’ ένα χαρτί του επίμαχου φακέλου και αυτό ήταν του Παλαιοκώστα. Προφανώς ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ υιοθέτησε την εκδοχή της Αστυνομίας. Δεν είναι ο πρώτος. Ο ίδιος ο δραπέτης στο βιβλίο του το αρνείται κατηγορηματικά και ζητάει να ερευνηθεί η υπόθεση «σε πολύ ΒΑΘΟΣ και πολύ ΥΨΟΣ».

Αναζητά μάλιστα έναν έντιμο αξιωματικό να μιλήσει. «Αν όχι για μένα, αν όχι για την αλήθεια, αν όχι για τη σκευωρία, για τους συγγενείς του νεκρού συναδέλφου του». Και σημειώνει: «Για να μάθουν οι Ελληνες πολίτες ποιοι, γιατί και με ποια στοιχεία αποφάσισαν, διέταξαν και εκτέλεσαν τέτοια σκευωρία. Εναν ηθικό αυτουργό και ενορχηστρωτή της τον γνωρίζουμε. Είναι ο μέγας περιφρουρητής των δημοκρατικών θεσμών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο άνθρωπος που έχτισε πολιτική καριέρα πάνω στα συντρίμμια της 17Ν».

● Μήπως έχετε πρόχειρο μολύβι και χαρτί γιατί θέλω να της γράψω λίγο το τηλέφωνό μου;

● Σε δημοσκόπηση που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ την Πέμπτη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων είδαμε το εξής παράδοξο: το κοινό αξιολόγησε ως θετικά τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ (θετικά 43%, αρνητικά 30%) αλλά αρνητικά τα αντίστοιχα μέτρα που πρότεινε ο κ. Τσίπρας (θετικά 31%, αρνητικά 37%). Εστω και αν τα μέτρα του Αλέξη Τσίπρα ήταν πολύ πιο υποστηρικτικά για τον κόσμο με περισσότερα χρήματα - αντιπολίτευση είναι, στην πλειοδοσία κερδίζει. Είδατε; Μάθαμε πλέον να ζούμε με τα λίγα και όταν κάποιος θέλει να μας προσφέρει περισσότερα για την εργασία μας αρνούμαστε. «Σαδομαζοχιστής ο κυρ Παντελής», όπως έγραψε ο Γιώργος Τραπεζιώτης του «105.5 Στο Κόκκινο». Η δημοσκόπηση αυτή ήταν πολύ κομψή, εννοείται.

● Τη Δευτέρα, οχτώ τηλεοπτικοί σταθμοί από όλη την Ελλάδα, Alert, Epsilon και Kontra Αττικής, Epsilon Θεσσαλονίκης, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Σητεία TV Λασιθίου, Κρήτη TV1 Χανίων και Notos TV Ηρακλείου, θα παρουσιαστούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να δώσουν εξηγήσεις για όσα ειπώθηκαν στις εκπομπές «Κόντρα και Ρήξη» του Κυριάκου Βελόπουλου και «Ανατρεπτικό Δελτίο» του Ανδρέα Καψαμπέλη. Είναι εκπομπές αγορασμένες και μεταδίδονται σε δεκάδες τοπικούς σταθμούς της Αττικής και της περιφέρειας κι ελέγχονται για παράβαση διατάξεων που αφορούν την «απαγόρευση δυσμενών διακρίσεων», τη «ρητορική μίσους», την «παραπλάνηση κοινού» και την «υποχρέωση αληθούς και ακριβούς μετάδοσης γεγονότων».

● Παραγωγές που αξίζουν στο Cosmote History HD:

▶ «Η τελευταία νύχτα» (αύριο Κυριακή, 22.00), που εξιστορεί τις ώρες πριν από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια (φωτ.).

▶ Νέα σεζόν της «Μηχανής του Χρόνου» (Δευτέρα 28/9, 21.00) με αφιέρωμα στην Αγγλοκρατία της Κύπρου και την προσπάθεια της ένωσής της με την Ελλάδα.

▶ «2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας» (Δευτέρα 28/9 και Τρίτη 29/9, 21.00) με αφορμή τα 2.500 χρόνια από την ιστορική επέτειο.

▶ «Κέρος: το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων» (Δευτέρα 5/10, 22.00) για τις αρχαιολογικές ανασκαφές στο νησί.

▶ «Μελίνα: Γεννήθηκα Ελληνίδα» (Κυριακή 18/10 και 25/10, 22.00) για τη ζωή της Μελίνας Μερκούρη.

▶ «Η μέρα που τελείωσε ο πόλεμος» (Κυριακή 4/10, 21.00) για τα 75 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

● Από την ανοιχτή επιστολή που έστειλαν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς τα σωματεία συνθετών, στιχουργών, τραγουδιστών και μουσικών: «Ως εργαζόμενοι στον χώρο, δεν αντιλαμβανόμαστε πώς είναι δυνατό να είμαστε ασφαλείς σε αεροπλάνα με 100% πληρότητα, στα πλοία με 85% πληρότητα, στα σχολεία με 25-27 παιδιά ανά τάξη, στα ΜΜΜ, όπου ο συνωστισμός είναι μεγάλος, αλλά όχι στους συναυλιακούς χώρους, όπου τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας». Κι επισημαίνεται η ανάγκη να οριστεί «άμεσα πλαίσιο λειτουργίας των χειμερινών χώρων που εξασφαλίζει τη δημόσια υγεία, αλλά και τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων». Μπαίνουμε Οκτώβριο και δεν έχει το παραμικρό σχέδιο η ανίκανη κυβέρνηση.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …