Αύξηση διασωληνωμένων και 269 νέες μολύνσεις κορονοϊού

© Jozsef Zoltan Varga | Dreamstime.com

Νέα αύξηση μετά τα 218 κρούσματα της Κυριακής καταγράφηκε στις μολύνσεις από κορονοϊό, καθώς σήμερα Δευτέρα είχαμε 269 νέα περιστατικά. Αύξηση είχαν και οι διασωληνώσεις ασθενών, που έφτασαν για μια ακόμη φορά τις 73 από 68 την Κυριακή. Τέσσερις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας παραμένει σταθερά τριψήφιος και παρά τη σχετική μείωση τις τελευταίες δύο ημέρες σε σχέση με τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, και την εφαρμογή μέτρων, οι μολύνσεις είναι πάνω από 200.

Επίσης, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών δεν έχει πέσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από τους 68.

Ολόκληρη η έκθεση του ΕΟΔΥ

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Σήμερα ανακοινώνουμε 269 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17707, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

2837 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7349 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 17 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 201 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 383 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τσιόδρας: «Επιδημία στον Ευρώτα Λακωνίας»

Στο μεταξύ ανησυχία επικρατεί για την αυξημένη συρροή κρουσμάτων μεταξύ μεταναστών εργατών γης στον Ευρώτα Λακωνίας, τον οποίο επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Όπως είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, «είναι ευτύχημα ότι βρέθηκε ο ιός -ελπίζουμε πολύ σύντομα- και θα εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να περιοριστεί η διασπορά στην περιοχή», συμπληρώνοντας ότι «πραγματοποιούνται όλες οι δράσεις για διάγνωση, περαιτέρω ανίχνευση περιστατικών, απομόνωση των θετικών και καραντίνα των επαφών τους».

Από την πλευρά του ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας είπε ότι τα θετικά στον κορονοϊό κρούσματα θα απομονωθούν σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος όλων των μεταναστών και όλης της κοινότητας. Όταν ρωτήθηκε αν εξετάζεται τοπικό lockdown, απάντησε ότι «εξετάζεται αλλά αυτήν τη στιγμή δεν το κάνουμε».

Στο ερώτημα αν θα γίνουν τεστ στους κατοίκους, είπε ότι «εφόσον τελειώσουν όλα τα τεστ στην κοινότητα των μεταναστών, θα συνεχίσουμε με όσες έχουν ανιχνευθεί ως στενές επαφές, είτε διάφορες άλλες συναλλαγές».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …