Τρεις συλλήψεις μετά την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Λέμβος του κυκλώματος

Γραφείο Τύπου Λιμενικού Σώματος

Κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες και πρόσφυγες εξάρθρωσε το Λιμενικό Σώμα, προχωρώντας  στη σύλληψη –προς το παρόν– τριών αλλοδαπών (Ουκρανία, Ιράκ και Αλβανία) 45 και 41 χρόνων. Τα μέλη του κυκλώματος ναύλωναν σκάφη με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων εγγράφων με σκοπό τη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων προς τις ιταλικές ακτές.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 στελέχη της Λιμενικής αρχής Πύλου σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή Γλύφας του Δήμου Πύλου – Νέστορος, εντόπισαν σε διαφορετικό χρονικό διάστημα κρυμμένες σε δύσβατη τοποθεσία δύο ομάδες ατόμων. 

Ιστιοφόρο σκάφος που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα

Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος

Συνολικά εντοπίστηκαν 60 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι περίμεναν να διακινηθούν προς τις ιταλικές ακτές με ιστιοφόρο σκάφος, που είχε αποπλεύσει το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου από το αλιευτικό καταφύγιο της Φοινικούντας όπου παρέμενε τις τελευταίες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα με οδηγούς δύο αλλοδαπούς ηλικίας 45 και 41 ετών, καθώς και ένα επαγγελματικό φορτηγό κλειστού τύπου (ΒΑΝ) με οδηγό έναν 41χρονο αλλοδαπό, τα οποία προηγουμένως είχαν αποβιβάσει τους μετανάστες.

Από τα ευρήματα των αρχών

Γραφείο Τύπου Λιμενικού Σώματος

Από το Λιμεναρχείο Πύλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα τρία οχήματα, το ιστιοφόρο σκάφος με τα ναυτιλιακά του έγγραφα, ένα επιπλέον βοηθητικό σκάφος (τύπου τέντερ) με εξωλέμβια μηχανή, χρηματικά ποσά, ταξιδιωτικά έγγραφα – δελτία ταυτότητας, φωτοαντίγραφα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, 8 κινητά τηλέφωνα, 11 κάρτες sim και 6 κάρτες τραπεζών.

Το κύκλωμα είχε απασχολήσει και πάλι το προηγούμενο χρονικό διάστημα τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, τα στελέχη της οποίας συνεχίζουν τις έρευνες για περαιτέρω εμπλοκή άλλων ατόμων, καθώς και την επεξεργασία-ανάλυση όλων των στοιχείων-πειστηρίων.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Υποκρισία οι δηλώσεις Κασσελάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ άσκησε κριτική σε δηλώσεις του Στέφανο Κασσελάκη περί καπηλείας του …