Αθήνα: Kατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ το άνοιγμα των Βαρωσίων

Για κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ κάνει λόγο η  Ελλάδα, στο περιθώριο της απόφασης που έλαβε νωρίτερα η Τουρκία, για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βσρωσίων στην Αμμόχωστο.

Η Αθήνα καταδικάζει το γεγονός μέσω ακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της Τουρκίας για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων.

Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και η Ελλάδα πρόκειται να ενισχύσει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως σε ανάρτηση του στο twitter ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας γνωστοποίησε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου με τον οποίο, όπως αναφέρει, συζήτησε για τις νέες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια.

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …